Ingrediente
-
Niște ciuperci maro (albe)
-
Oleacă de dovlecel tăiat cubulețe
-
O vânătă curățată și tăiată
-
Niște praf de usturoi
-
O mână de cimbrișor verde
-
O ceapă tocată
-
2 piepți de pui tăiați bucățele
-
Un morcov tocat bucățele
-
O țelină apio tocată
-
Un ardei gras, galben, tăiat bucățele
-
2 - 3 căței de usturoi tocat mărunt
-
1 – 2 lingurițe de pastă de ardei (bulion)
-
O conservă mică de roșii tăiate
-
O frunză de dafin
-
O linguriță de boia dulce
-
O mână de pătrunjel
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Curățăm bine ciupercile cu un șervețel, nu le spălăm cu apă. |
2
pasul
|
Punem ciupercile, bucățile de dovlecel și de vânătă într-o tavă, presărăm cu sare, piper, praf de usturoi, cimbrișorul și niște ulei. |
3
pasul
|
Amestecăm bine și dăm la cuptor, la 200 de grade, până se rumenesc legumele. |
4
pasul
|
Încingem la foc mediu două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală, adăugăm ceapa tăiată, o călim olecuță și huștiuliuc cu pieptul de pui. |
5
pasul
|
Punem olecuțâcă de sare, piper și prăjim până se schimbă culoarea cărnii, apoi adăugăm morcovul și țelina. |
6
pasul
|
Când a scăzut aproape tot lichidul, huștiuliuc și cu ardeiul. |
7
pasul
|
Adăugăm legumele rumenite în cuptor, usturoiul și pasta de ardei și amestecăm. |
8
pasul
|
Huștiuluc cu roșiile tăiate, clătim cutia cu apă de două ori și o punem în oală, adăugăm frunza de dafin, boiaua și amestecăm. |
9
pasul
|
Aducem la clocot, dăm focul la mic, punem capacul și fierbem 20 – 30 de minute. |
10
pasul
|
La sfârșit presărăm pătrunjel. |
11
pasul
|
Poftă mare! |