Ingrediente
-
300 grame de făină
-
4 ouă
-
400 mililitri de lapte
-
200-250 mililitri de apă minerală
-
350 de grame de brânză de vaci
-
Două linguri de zahăr
-
Două linguri de zahăr vanilat
-
Stafide înmuiate în rom
-
Coaja rasă de la o lămâie
-
Esență de vanilie
-
3-4 linguri de smântână
-
Unt
-
Ulei
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Amestecăm făina cu două ouă, un praf de sare și laptele, adăugat treptat, sa nu se formeze cocoloașe. |
2
pasul
|
Apoi huștiuliuc cu apa minerală. |
3
pasul
|
Punem tigaia pe foc mediu și o ungem cu oleacă de ulei de măsline cu ajutorul unui șervețel de hârtie. |
4
pasul
|
Punem un polonic de compoziție în tigaie și o învârtim repede astfel încât compoziția să acopere fundul tigăii. |
5
pasul
|
Întoarcem clătita și o coacem și pe cealaltă parte. |
6
pasul
|
Repetăm procedeul până ce terminăm compoziția. |
7
pasul
|
Pregătim umplutura astfel: peste brânză huștiuliuc cu două ouă, zahăr, o lingură de zahăr vanilat, stafide, coaja de lămâie și esența de vanilie. |
8
pasul
|
În alt castron, amestecăm bine smântâna cu o linguriță de zahăr vanilat. |
9
pasul
|
Ungem o tăviță de ceramică cu unt, umplem clătitele cu compoziția cu brânză, le împăturim și le așezăm în tăviță, una lângă cealaltă. |
10
pasul
|
Deasupra huștiuliuc smântâna. |
11
pasul
|
Dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute, până se rumenește deasupra. |
12
pasul
|
La servire, se poate adăuga smântână și dulceață, după gust. |
13
pasul
|
Poftă mare! |