0 0
Clătite cu brânză la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 grame de făină
4 ouă
400 mililitri de lapte
200-250 mililitri de apă minerală
350 de grame de brânză de vaci
Două linguri de zahăr
Două linguri de zahăr vanilat
Stafide înmuiate în rom
Coaja rasă de la o lămâie
Esență de vanilie
3-4 linguri de smântână
Unt
Ulei
Sare

Clătite cu brânză la cuptor

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Amestecăm făina cu două ouă, un praf de sare și laptele, adăugat treptat, sa nu se formeze cocoloașe.

2
pasul

Apoi huștiuliuc cu apa minerală.

3
pasul

Punem tigaia pe foc mediu și o ungem cu oleacă de ulei de măsline cu ajutorul unui șervețel de hârtie.

4
pasul

Punem un polonic de compoziție în tigaie și o învârtim repede astfel încât compoziția să acopere fundul tigăii.

5
pasul

Întoarcem clătita și o coacem și pe cealaltă parte.

6
pasul

Repetăm procedeul până ce terminăm compoziția.

7
pasul

Pregătim umplutura astfel: peste brânză huștiuliuc cu două ouă, zahăr, o lingură de zahăr vanilat, stafide, coaja de lămâie și esența de vanilie.

8
pasul

În alt castron, amestecăm bine smântâna cu o linguriță de zahăr vanilat.

9
pasul

Ungem o tăviță de ceramică cu unt, umplem clătitele cu compoziția cu brânză, le împăturim și le așezăm în tăviță, una lângă cealaltă.

10
pasul

Deasupra huștiuliuc smântâna.

11
pasul

Dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute, până se rumenește deasupra.

12
pasul

La servire, se poate adăuga smântână și dulceață, după gust.

13
pasul

Poftă mare!

reteta cu peste
altă rețetă
Pește cu sos mediteranean
peste cu legume la cuptor
alta rețetă
Cod la cuptor in crusta de pesmet si legume

Adaugă comentariu