Ingrediente
-
3 mere
-
2 pere
-
Un borcan de dulceață de nuci (orice alt fel de dulceață)
-
Niște scorțișoară măcinată
-
Olecuță de pastă de vanilie
-
100 de grame de făină
-
2 linguri de zahăr
-
50 de grame de unt rece, scos de la frigider
-
200 mililitri de lapte
-
200 mililitri de smântână pentru frișcă
-
Niște coji de lămâie și de portocală
-
2 gălbenușuri
-
O lingură și jumătate de zahăr
Cum procedezi
in url
Apple Crumble este un fel de placinta cu mere usor de facut si foarte populara in Anglia.
Pași
1
pasul
|
Curățăm merele și perele de coajă și le tăiem în bucăți potrivite. |
2
pasul
|
Punem o tigaie pe foc mic și huștiuliuc cu dulceața. |
3
pasul
|
Aducem la punctul de fierbere și punem merele și perele, scorțișoara și pasta de vanilie. |
4
pasul
|
Dulceața poate fi înlocuită cu 4 - 5 linguri de zahăr, pe care îl caramelizam fără a-l amesteca, punem fructele și continuăm ca mai jos. |
5
pasul
|
Lăsăm la foc mediu spre mic 10 minute, până când s-au înmuiat bine merele și a mai scăzut oleacă lichidul din tigaie, apoi închidem focul și dăm tigaia deoparte. |
6
pasul
|
Frământăm făina cu zahărul și cu untul rece. |
7
pasul
|
Nu trebuie să obținem textura unui aluat, ci o textură asemănătoare pesmetului mai mare. |
8
pasul
|
Într-un vas care poate fi pus în cuptor huștiuliuc cu fructele și dulceața din tigaie, le aranjăm olecuță și presărăm deasupra firimiturile cu unt. |
9
pasul
|
Punem la cuptor la 180 de grade, pentru 30 – 35 de minute, până când se rumenește. |
10
pasul
|
Într-o crăticioară pusă pe foc, punem laptele și smântâna, pasta de vanilie, cojile de portocale și cele de lămâie, lăsăm la foc mic până când începe să fiarbă, apoi stingem focul și dăm deoparte. |
11
pasul
|
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul până se fac pastă, apoi huștiuliuc cu puțin din laptele cu smântână, printr-o strecurătoare și amestecăm bine. |
12
pasul
|
Mai punem olecuță de lapte, amestecăm din nou, apoi punem tot laptele. |
13
pasul
|
Punem la foc toată compoziția și o încălzim, amestecând continuu, până când începe să se îngroașe sosul. |
14
pasul
|
După vreo 3 - 4 minute, stingem focul și punem sosul într-un castronel, îl acoperim cu o folie, lipind-o de sos. |
15
pasul
|
Servim totul lângă o cupă de înghețată și cu sos deasupra. |
16
pasul
|
Poftă mare! |