0 0
Apple crumble | Firimituri cu mere și pere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 mere
2 pere
Un borcan de dulceață de nuci (orice alt fel de dulceață)
Niște scorțișoară măcinată
Olecuță de pastă de vanilie
100 de grame de făină
2 linguri de zahăr
50 de grame de unt rece, scos de la frigider
200 mililitri de lapte
200 mililitri de smântână pentru frișcă
Niște coji de lămâie și de portocală
2 gălbenușuri
O lingură și jumătate de zahăr

Apple crumble | Firimituri cu mere și pere

Ingrediente

Cum procedezi

Share
ARVE Error: Invalid URL in url

Apple Crumble este un fel de placinta cu mere usor de facut si foarte populara in Anglia.

Pași

1
pasul

Curățăm merele și perele de coajă și le tăiem în bucăți potrivite.

2
pasul

Punem o tigaie pe foc mic și huștiuliuc cu dulceața.

3
pasul

Aducem la punctul de fierbere și punem merele și perele, scorțișoara și pasta de vanilie.

4
pasul

Dulceața poate fi înlocuită cu 4 - 5 linguri de zahăr, pe care îl caramelizam fără a-l amesteca, punem fructele și continuăm ca mai jos.

5
pasul

Lăsăm la foc mediu spre mic 10 minute, până când s-au înmuiat bine merele și a mai scăzut oleacă lichidul din tigaie, apoi închidem focul și dăm tigaia deoparte.

6
pasul

Frământăm făina cu zahărul și cu untul rece.

7
pasul

Nu trebuie să obținem textura unui aluat, ci o textură asemănătoare pesmetului mai mare.

8
pasul

Într-un vas care poate fi pus în cuptor huștiuliuc cu fructele și dulceața din tigaie, le aranjăm olecuță și presărăm deasupra firimiturile cu unt.

9
pasul

Punem la cuptor la 180 de grade, pentru 30 – 35 de minute, până când se rumenește.

10
pasul

Într-o crăticioară pusă pe foc, punem laptele și smântâna, pasta de vanilie, cojile de portocale și cele de lămâie, lăsăm la foc mic până când începe să fiarbă, apoi stingem focul și dăm deoparte.

11
pasul

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul până se fac pastă, apoi huștiuliuc cu puțin din laptele cu smântână, printr-o strecurătoare și amestecăm bine.

12
pasul

Mai punem olecuță de lapte, amestecăm din nou, apoi punem tot laptele.

13
pasul

Punem la foc toată compoziția și o încălzim, amestecând continuu, până când începe să se îngroașe sosul.

14
pasul

După vreo 3 - 4 minute, stingem focul și punem sosul într-un castronel, îl acoperim cu o folie, lipind-o de sos.

15
pasul

Servim totul lângă o cupă de înghețată și cu sos deasupra.

16
pasul

Poftă mare!

altă rețetă
Mazăre cu cârnați proaspeți
conopida la cuptor
alta rețetă
Conopidă cu brânză la cuptor

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here