Ingrediente
-
Fileuri de cod fără piele și fără os (orice alt pește)
-
Dovlecel tăiat cubulețe
-
Vânătă tăiată cubulețe
-
Usturoi granulat
-
Două felii de pâine mai veche
-
Cimbrișor
-
Pătrunjel
-
Mărar
-
Un cățel de usturoi tăiat feliuțe
-
Coaja unei lămâi
-
Roșii cherry tăiate bucăți
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
-
Olecuță sos iute (facultativ)
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Într-o tavă punem dovlecelul și vânăta tăiate cubulețe, sare și piper, un praf de usturoi, ulei și olecuță de sos iute. |
2
pasul
|
Amestecăm bine și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 – 25 de minute. |
3
pasul
|
Dăm la chopper (mărunțitor) pâinea, cimbrișorul, pătrunjelul, mărarul, sare, piper, ulei de măsline, obținând pesmet aromatizat. |
4
pasul
|
Peste acesta radem și coaja de la o lămâie. |
5
pasul
|
Uscăm bine fileurile de cod, le presăram cu sare și piper și, la expirarea timpului de coacere, le punem peste legumele din tavă. |
6
pasul
|
Deasupra huștiuluc cu roșiile cherry amestecate cu sare și cu ulei. |
7
pasul
|
Peste pește așezăm pesmetul aromatizat și dăm tava din nou la cuptor, la 180 de grade, 20 de minute, până se rumenește pesmetul și peștele e făcut. |
8
pasul
|
Poftă mare! |