Ingrediente
-
Un pachet de unt cu 80% grăsime
-
3 - 4 linguri de zahăr
-
4 ouă
-
300 de grame de smântână
-
Coaja rasă de la 2 lămâi bio
-
Olecuță de Limoncello (extract de vanilie, esență de vanilie)
-
175 de grame de făină
-
1,5 – 2 lingurițe de praf de copt (175 de grame de self raising flour)
-
Niște nectarine
-
Câteva cubulețe de unt
-
Niște zahăr pudră
-
Oleacă de înghețată
-
Puțin sos de fructe (sos de ciocolată)
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Toate ingredientele pe care le folosim trebuie să fie la temperatura camerei. |
2
pasul
|
Într-un bol frecăm untul cu zahărul 5 – 6 minute sau până când se dizolvă zahărul. |
3
pasul
|
Punem treptat ouăle, amestecând bine. |
4
pasul
|
Încorporăm smântâna și radem doar partea galbenă de la coaja lămâilor. |
5
pasul
|
Huștiuliuc și cu Limoncello, făina și praful de copt și amestecăm. |
6
pasul
|
Punem compoziția într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și o nivelăm. |
7
pasul
|
Spălăm, uscăm și tăiem nectarinele în feliuțe și le aranjăm în tavă. |
8
pasul
|
Presărăm deasupra olecuță de zahăr și punem niște cubulețe de unt. |
9
pasul
|
Dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 35 – 40 de minute sau până se rumenește iar scobitoarea înfiptă în prăjitură iese uscată. |
10
pasul
|
Lăsăm să se răcească olecuță, scoatem din tavă și o presărăm cu zahăr pudră. |
11
pasul
|
Servim cu înghețată și sos de fructe. |
12
pasul
|
Poftă mare! |