Ingrediente
-
Câteva bucăți de cod (orice alt peste alb)
-
Oleacă de unt
-
O șalotă tăiată mărunt (ceapă roșie, ceapă)
-
O jumătate de pahar de vin alb, sec
-
Coaja rasă de la o lămâie
-
Un cățel de usturoi
-
O linguriță cu vârf de muștar Dijon
-
200 mililitri de smântână de gătit (smântână lichidă)
-
O mână de pătrunjel tocat mărunt
-
Niște legume congelate asortate (legume mexicane)
-
O mână de orez prefiert (facultativ)
-
30 – 40 de mililitri de apă
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Uscăm foarte bine bucățile de cod cu șervețele de hârtie. |
2
pasul
|
Presărăm cu sare și piper pe ambele părți. |
3
pasul
|
Punem o tigaie pe foc mediu spre mic, huștiuliuc cu untul și mai adăugăm olecuțâcă de ulei de măsline, ca să fim siguri că nu se arde untul. |
4
pasul
|
Punem peștele și rumenim încetișor, la foc mititel. Când s-a rumenit pe o parte întoarcem cu grijă și rumenim și pe cealaltă. Când e gata, stingem focul și scoatem bucățile de pește pe o farfurie. |
5
pasul
|
În aceeași tigaie, la foc mediu spre mic, mai topim un cubuleț de unt și punem șalota tăiată mărunt, o călim puțin și huștiuliuc cu vinul. |
6
pasul
|
Reducem vinul la jumătate, radem niște coajă de lămâie și cățelul de usturoi, punem sare, piper, muștarul și amestecăm bine. |
7
pasul
|
Reducem în continuare, punem smântâna și pătrunjelul, amestecăm și huștiuliuc cu peștele înapoi în tigaie; fierbem 2 – 3 minuțele și stingem focul. |
8
pasul
|
În altă tigaie, punem legumele congelate, orezul și apa, acoperim și lăsăm 2 – 3 minute să fiarbă. |
9
pasul
|
Apoi adăugăm niște unt, lăsăm să se topească, punem sare și piper și vreo 2 – 3 linguri din sos și stingem focul. |
10
pasul
|
Servim peștele cu sos și garnitură de legume. |