0 0
Învârtită cu mere | Toffee apple buns

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 mililitri de apă călduță
O lingură de zahăr
Un pliculeț de drojdie uscată (7 grame)
500 de grame de făină albă (de preferat 650, dar merge și făină 000)
2 mere tăiate cubulețe
O mână de fructe uscate (stafide, merișoare)
Niște zahăr brun
2 linguri de zahăr vanilat (esență de vanilie)
Vreo 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
200 grame de unt la temperatura camerei
Ulei de măsline
Sare

Învârtită cu mere | Toffee apple buns

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

În apa călduță punem o lingură de zahăr și pliculețul de drojdie, amestecăm și lăsăm deoparte.

2
pasul

Într-un castron punem făina, un praf de sare și drojdia diluată și amestecăm.

3
pasul

Când s-a încorporat tot lichidul, punem aluatul pe blatul presărat cu făină și frământăm aproximativ 10 minute sau până când aluatul nu mai lipește și e puțin elastic. Dacă începe să se lipească de mână, mai punem olecuțâcă de făină. Din când în când, izbim aluatul de blat.

4
pasul

Ungem cu ulei un castron și aluatul, punem aluatul în castron și îl acoperim cu folie alimentară.

5
pasul

Lăsăm la crescut 45 de minute – o oră, până își dublează volumul.

6
pasul

Amestecăm într-un alt castron bucățelele de mere, fructele uscate, o lingură de zahăr brun, cel vanilat și scorțișoara.

7
pasul

Ungem bine o tavă cu unt și presărăm peste unt 1- 2 linguri de zahăr brun.

8
pasul

Ungem blatul cu ulei, punem aluatul pe blat, îl întindem bine cu sucitorul în formă de dreptunghi și deasupra întindem un strat de 100 de grame de unt.

9
pasul

Apoi punem amestecul de mere și fructe uscate, distribuindu-le cât mai uniform pe întreaga suprafață a aluatului.

10
pasul

Rulăm cu grija foaia de aluat cu umplutură și o tăiem în bucăți aproximativ egale astfel: mai întâi, în jumătate, apoi jumătățile în jumătate, fiecare din bucățile obținute în jumătate.

11
pasul

Punem bucățile în tavă, cu tăietura în sus, acoperim cu folie și lăsăm din nou la crescut 40 – 45 de minute sau până când își dublează volumul.

12
pasul

Presărăm deasupra zahăr brun și dăm la cuptor, pe raftul de jos, la 180 de grade, pentru 30 de minute, până se rumenește deasupra.

13
pasul

Răsturnăm tava fierbinte, cu atenție, pe blat. Când se răcește, poate fi servită.

14
pasul

Poftă mare!

reteta de fish and chips
altă rețetă
Fish and chips | Rețeta englezească de pește cu cartofi prăjiți
peste cu legume
alta rețetă
Cod în sos alb și legume

Adaugă comentariu