0 0
Tocăniță de vițel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O jumătate de kilogram de carne de vițel, tăiată cubulețe (de preferat pulpă de vițel)
2 linguri de făină albă
2 cepe tocate
Niște morcovi tăiați pe lungime
3 căței de usturoi tăiați feliuțe
2 - 3 linguri de suc de roșii (bulion)
Niște ardei gras, tăiat bucăți mari
Un pahar de vin roșu
1- 2 linguri de oțet balsamic
O linguriță de boia dulce
1 – 2 lingurițe de miere (zahăr)
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Olecuță de pătrunjel tocat

Tocăniță de vițel

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Peste cubulețele de carne adăugăm sare, piper și făină albă și amestecăm.

2
pasul

Încingem o cratiță pe foc, punem niște ulei de floarea soarelui, îl înfierbântăm și punem cubulețele de carne, scuturate de făina în exces.

3
pasul

Nu trebuie să aglomerăm tigaia, pentru a rumeni foarte bine carnea. Scoatem bucățile de carne pe o farfurie.

4
pasul

În același ulei, la foc mititel, înmuiem olecuță ceapa, încălzim morcovul și călim pentru 2 - 3 secunde usturoiul.

5
pasul

Huștiuliuc cu sucul de roșii, punem carnea și ardeiul, amestecăm oleacă și spălăm tigaia cu un pahar de vin roșu.

6
pasul

Punem sare, piper, olecuțâcă de oțet balsamic, boiaua dulce și mierea.

7
pasul

Aducem la fierbere, punem capac și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 1 oră și jumătate. După o oră, verificăm din când în când dacă s-a fiert carnea. În caz contrar, mai punem olecuțâcă de apă și dăm din nou la cuptor.

8
pasul

Când e gata, presărăm niște pătrunjel.

9
pasul

Servim cu mămăligă.

10
pasul

Poftă mare!

peste cu legume
altă rețetă
Cod în sos alb și legume
varza dulce calita cu costita afumata cu afumatura
alta rețetă
Varză dulce cu costiță afumată

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here