Ingrediente
-
O jumătate de kilogram de carne de vițel, tăiată cubulețe (de preferat pulpă de vițel)
-
2 linguri de făină albă
-
2 cepe tocate
-
Niște morcovi tăiați pe lungime
-
3 căței de usturoi tăiați feliuțe
-
2 - 3 linguri de suc de roșii (bulion)
-
Niște ardei gras, tăiat bucăți mari
-
Un pahar de vin roșu
-
1- 2 linguri de oțet balsamic
-
O linguriță de boia dulce
-
1 – 2 lingurițe de miere (zahăr)
-
Ulei de floarea soarelui
-
Sare
-
Piper
-
Olecuță de pătrunjel tocat
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Peste cubulețele de carne adăugăm sare, piper și făină albă și amestecăm. |
2
pasul
|
Încingem o cratiță pe foc, punem niște ulei de floarea soarelui, îl înfierbântăm și punem cubulețele de carne, scuturate de făina în exces. |
3
pasul
|
Nu trebuie să aglomerăm tigaia, pentru a rumeni foarte bine carnea. Scoatem bucățile de carne pe o farfurie. |
4
pasul
|
În același ulei, la foc mititel, înmuiem olecuță ceapa, încălzim morcovul și călim pentru 2 - 3 secunde usturoiul. |
5
pasul
|
Huștiuliuc cu sucul de roșii, punem carnea și ardeiul, amestecăm oleacă și spălăm tigaia cu un pahar de vin roșu. |
6
pasul
|
Punem sare, piper, olecuțâcă de oțet balsamic, boiaua dulce și mierea. |
7
pasul
|
Aducem la fierbere, punem capac și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 1 oră și jumătate. După o oră, verificăm din când în când dacă s-a fiert carnea. În caz contrar, mai punem olecuțâcă de apă și dăm din nou la cuptor. |
8
pasul
|
Când e gata, presărăm niște pătrunjel. |
9
pasul
|
Servim cu mămăligă. |
10
pasul
|
Poftă mare! |