Ingrediente
-
Doi cartofi mari
-
Două conserve de ton, de preferat în suc propriu
-
Boabe de porumb din conservă
-
O linguriță de capere
-
Maioneză
-
Lămâie
-
Brânză rasă
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Spălăm bine și uscăm cartofii, apoi îi înțepăm oleacă cu vârful unui cuțit. |
2
pasul
|
Pe o folie de aluminiu, așezam un cartof, îl stropim cu ulei, îl presărăm cu sare și-l învelim. Procedăm la fel și cu celălalt cartof. |
3
pasul
|
Dăm cartofii la cuptor la 180 de grade, pentru o oră sau până când se înmoaie. |
4
pasul
|
Peste ton huștiuliuc cu boabele de porumb, caperele, piperul și maioneza și puțină zeamă de lămâie și amestecăm bine. |
5
pasul
|
Scoatem cartofii din cuptor, îi crestăm nu foarte adânc pe lungime, îi apăsam puțin să se depărteze și punem în spațiul creat brânză rasă. |
6
pasul
|
Dăm din nou la cuptor pentru patru, cinci minute, cu focul deasupra. |
7
pasul
|
Când se topește brânza e gata. Servim cu tonul pregătit ca mai sus. |
8
pasul
|
Poftă mare! |