0 0
Pește la cuptor cu sos asiatic și orez

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Pește proaspăt (anșoa, hamsie, șprot, macrou)
2 căței de usturoi
Oleacă de ghimbir
Niște sos de soia
Un ardei iute tăiat mărunt
Olecuțâcă de sos iute (facultativ)
Niște pătrunjel mărunțit
Un strop de ulei de susan
Niște sos de pește
Olecuțâcă de oțet din orez (zeamă de lămâie)
Niște zeamă de lămâie
Ulei de măsline
Sare
Piper

Pește la cuptor cu sos asiatic și orez

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pentru reteta de peste la cuptor eu am folosit ansoa dar puteti folosi sardine, macrou, sprot.

Pași

1
pasul

Curățăm și spălăm bine peștele.

2
pasul

Răzuim într-un castronel usturoiul și ghimbirul.

3
pasul

Punem oleacă de sos de soia, ardeiul iute, sosul iute, pătrunjelul, piper, ulei de măsline, un strop de ulei de susan, sosul de pește și amestecăm.

4
pasul

E de preferat să preparăm acest sos din timp, cam cu 48 de ore înainte de folosire și să-l păstrăm în frigider.

5
pasul

Punem sos peste pește, stoarcem și niște zeamă de lămâie și amestecăm bine. Ideal ar fi să-l lăsăm câteva ore la marinat.

6
pasul

Răsturnăm peștele într-o tavă, îl așezăm, mai punem peste el olecuță de ulei și-l dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute sau până ce se rumenește deasupra.

7
pasul

Cât peștii sunt încă în tavă, mai punem olecuță de sos peste ei.

8
pasul

Servim cu orez.

9
pasul

Poftă mare!

conopida la cuptor
altă rețetă
Conopidă cu brânză la cuptor
parjoale moldovenesti
alta rețetă
Pârjoale moldovenești

Adaugă comentariu