Ingrediente
-
Pește proaspăt (anșoa, hamsie, șprot, macrou)
-
2 căței de usturoi
-
Oleacă de ghimbir
-
Niște sos de soia
-
Un ardei iute tăiat mărunt
-
Olecuțâcă de sos iute (facultativ)
-
Niște pătrunjel mărunțit
-
Un strop de ulei de susan
-
Niște sos de pește
-
Olecuțâcă de oțet din orez (zeamă de lămâie)
-
Niște zeamă de lămâie
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pentru reteta de peste la cuptor eu am folosit ansoa dar puteti folosi sardine, macrou, sprot.
Pași
1
pasul
|
Curățăm și spălăm bine peștele. |
2
pasul
|
Răzuim într-un castronel usturoiul și ghimbirul. |
3
pasul
|
Punem oleacă de sos de soia, ardeiul iute, sosul iute, pătrunjelul, piper, ulei de măsline, un strop de ulei de susan, sosul de pește și amestecăm. |
4
pasul
|
E de preferat să preparăm acest sos din timp, cam cu 48 de ore înainte de folosire și să-l păstrăm în frigider. |
5
pasul
|
Punem sos peste pește, stoarcem și niște zeamă de lămâie și amestecăm bine. Ideal ar fi să-l lăsăm câteva ore la marinat. |
6
pasul
|
Răsturnăm peștele într-o tavă, îl așezăm, mai punem peste el olecuță de ulei și-l dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute sau până ce se rumenește deasupra. |
7
pasul
|
Cât peștii sunt încă în tavă, mai punem olecuță de sos peste ei. |
8
pasul
|
Servim cu orez. |
9
pasul
|
Poftă mare! |