0 0
Tort de mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

150 grame de zahăr (10 linguri)
11 mere potrivite ca mărime, curățate de coajă
Oleacă de unt
5 ouă
7 linguri de zahăr
Niște coajă de lămâie
Coaja rasă de la o portocală
O linguriță de extract de vanilie
5 linguri de făină
O jumătate de litru de smântână lichidă
2 linguri de zahăr
O jumătate de linguriță de extract de vanilie
O bucățică de ciocolată amăruie

Tort de mere

Ingrediente

Cum procedezi

Share

O reteta de tort de mere rasturant, cu frisca si fara crema de zahar ars.

Pași

1
pasul

Într-o oală, la foc mic, punem zahărul la topit. Îl împrăștiem pe toată suprafața oalei și amestecăm când începe să se topească. Când s-a topit, îl distribuim pe toată suprafața, învârtind oala. Punem la rece.

2
pasul

Tăiem merele pe jumătate și le scoatem cotoarele.

3
pasul

Lipim două jumătăți în formă de măr și le punem în oală, în zahărul topit, așezându-le de jur împrejur, până umplem complet vasul.

4
pasul

Peste fiecare măr așezăm bucățele de unt și dăm oala la cuptor, la 180 grade, pentru 40 de minute.

5
pasul

Mixăm spumă tare albușurile de la 5 ouă cu 7 linguri de zahăr, apoi punem câte o lingură din gălbenușurile bătute oleacă, rând pe rând, amestecând încet din interior către exterior.

6
pasul

Radem coaja de lămâie, cea de portocală, punem extractul de vanilie și huștiuliuc cu făina, lingură cu lingură, ca la gălbenușuri.

7
pasul

Punem compoziția peste mere, o întindem bine peste tot și băgăm oala din nou la cuptor, pentru 30 de minute, până când se rumenește deasupra iar scobitoarea înfiptă în aluat iese uscată.

8
pasul

Lăsăm să se răcească complet, desprindem tortul pe margine cu un cuțitaș și-l răsturnăm pe o farfurie.

9
pasul

Batem smântâna vreo 2 minute, apoi adăugăm cele două linguri de zahăr și extractul de vanilie și le amestecăm până când se face frișcă.

10
pasul

Îmbrăcăm tortul cu frișcă, iar deasupra radem niște ciocolată amăruie.

11
pasul

Servim după câteva ore, de preferat a doua zi, după ce se topește zahărul caramelizat și se însiropează blatul.

12
pasul

Poftă mare!

scutecele domnului turte de craciun turte cu nuca
altă rețetă
Turte rupte moldovenesti cu nuca | Scutecele Domnului
reteta foccacia italiana
alta rețetă
Foccacia cu roșii uscate, măsline și rozmarin

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here