Ingrediente
-
O jumătate de ardei gras tăiat subțirel
-
O ceapă roșie tăiată fideluță
-
Olecuță de oțet balsamic
-
O linguriță de zahăr
-
O rolă de foietaj (franțuzesc)
-
O bucățică de brânză Gorgonzola
-
Un ou
-
Niște glazură de oțet balsamic (facultativ).
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
-
O linguriță de zahăr
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Într-un castron, amestecăm bine ardeiul și ceapa cu olecuțâcă de sare, piper, ulei și un pic de oțet balsamic. |
2
pasul
|
Adăugăm și zahăr și amestecăm bine. |
3
pasul
|
Întindem rola de foietaj într-o tavă, păstrând hârtia pe care e pus. Tăiem surplusul de hârtie. |
4
pasul
|
Cu ajutorului unui cuțitaș, trasăm o bordură la 2 centimetri de marginile tăvii. |
5
pasul
|
În interiorul acestui perimetru, punem ceapa și ardeii pregătiți mai sus. |
6
pasul
|
Din loc în loc, punem bucățele de brânză. |
7
pasul
|
Batem un ou, ungem marginile foietajului și dăm la cuptor, la 200 de grade, 25 – 30 de minute sau până când se coace foaia. |
8
pasul
|
Când foaia e coaptă, o scoatem, o lăsăm să se răcească, punem olecuțâcă de glazură de oțet balsamic și o tăiem în bucăți potrivite. |
9
pasul
|
Poftă mare! |