0 0
Fish and chips | Rețeta englezească de pește cu cartofi prăjiți

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 bucăți de cod, fără piele și fără oase
Câțiva cartofi curățiți
Olecuță de maioneză
Niște castraveciori la oțet tăiați mărunt
Olecuțâcă de mărar tăiat mărunt
Niște tarhon uscat (verde)
O linguriță de muștar Dijon
Niște făină
O lingură de amidon de porumb
O linguriță rasă de praf de copt
O linguriță de miere de albine
100 mililitri de bere (apă minerală)
Un strop de oțet
Ulei de măsline
Sare
Piper

Fish and chips | Rețeta englezească de pește cu cartofi prăjiți

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Uscăm bine bucățile de pește cu șervetele de hârtie, le presărăm cu sare și le punem în frigider.

2
pasul

Tăiem cartofii pe lungime în felii, apoi în bastonașe de grosime potrivită.

3
pasul

Fierbem niște apă, punem olecuțâcă de sare și huștiuliuc cu cartofii.

4
pasul

Fierbem cartofii pentru 5 - 6 minute, apoi îi scoatem pe un șervețel și-i dăm deoparte.

5
pasul

Într-un castron mai mititel, pregătim sosul tartar, dar fără capere: amestecăm bine maioneza, castraveciorii, mărarul, tarhonul și muștarul.

6
pasul

Amestecăm făina, amidonul și praful de copt, punem sare și piper, mierea și adăugăm berea. Dacă este cazul, mai punem faină sau bere, până la consistența unei smântâni mai subțiri

7
pasul

Scoatem peștele din frigider și îl uscăm din nou cu șervețele de hârtie.

8
pasul

Într-o farfurie punem olecuță de făină albă, prin care dăm peștele, pe ambele părți.

9
pasul

Într-o tigaie mai adâncă (wok) pusă pe foc, înfierbântăm uleiul.

10
pasul

Verificăm când s-a încins bine punând un strop din compoziția cu bere; dacă se ridică la suprafață, începem să gătim peștele.

11
pasul

Luăm bucățile de pește date prin făină, le trecem prin aluatul cu bere, le scuturăm pentru a elimina excesul de aluat și huștiuliuc cu ele în tigaie.

12
pasul

Prăjim câte 3 minute pe fiecare parte și scoatem pe un grătar, ca să se scurgă uleiul și peștele să rămână crocant.

13
pasul

Dacă este cazul, curățam uleiul din tigaie, și punem cartofii, fără să-i înghesuim.

14
pasul

Când sunt aurii, îi scoatem, îi presărăm cu sare, un strop de oțet și piper și îi amestecăm bine.

15
pasul

Servim peștele cu cartofi și cu sos tartar.

16
pasul

Poftă mare!

tarta cu ceapa caramelizata
altă rețetă
Foietaj cu ceapă și ardei caramelizați
retetele lui barbosu
alta rețetă
Învârtită cu mere | Toffee apple buns

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here