Ingrediente
-
2 bucăți de cod, fără piele și fără oase
-
Câțiva cartofi curățiți
-
Olecuță de maioneză
-
Niște castraveciori la oțet tăiați mărunt
-
Olecuțâcă de mărar tăiat mărunt
-
Niște tarhon uscat (verde)
-
O linguriță de muștar Dijon
-
Niște făină
-
O lingură de amidon de porumb
-
O linguriță rasă de praf de copt
-
O linguriță de miere de albine
-
100 mililitri de bere (apă minerală)
-
Un strop de oțet
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Uscăm bine bucățile de pește cu șervetele de hârtie, le presărăm cu sare și le punem în frigider. |
2
pasul
|
Tăiem cartofii pe lungime în felii, apoi în bastonașe de grosime potrivită. |
3
pasul
|
Fierbem niște apă, punem olecuțâcă de sare și huștiuliuc cu cartofii. |
4
pasul
|
Fierbem cartofii pentru 5 - 6 minute, apoi îi scoatem pe un șervețel și-i dăm deoparte. |
5
pasul
|
Într-un castron mai mititel, pregătim sosul tartar, dar fără capere: amestecăm bine maioneza, castraveciorii, mărarul, tarhonul și muștarul. |
6
pasul
|
Amestecăm făina, amidonul și praful de copt, punem sare și piper, mierea și adăugăm berea. Dacă este cazul, mai punem faină sau bere, până la consistența unei smântâni mai subțiri |
7
pasul
|
Scoatem peștele din frigider și îl uscăm din nou cu șervețele de hârtie. |
8
pasul
|
Într-o farfurie punem olecuță de făină albă, prin care dăm peștele, pe ambele părți. |
9
pasul
|
Într-o tigaie mai adâncă (wok) pusă pe foc, înfierbântăm uleiul. |
10
pasul
|
Verificăm când s-a încins bine punând un strop din compoziția cu bere; dacă se ridică la suprafață, începem să gătim peștele. |
11
pasul
|
Luăm bucățile de pește date prin făină, le trecem prin aluatul cu bere, le scuturăm pentru a elimina excesul de aluat și huștiuliuc cu ele în tigaie. |
12
pasul
|
Prăjim câte 3 minute pe fiecare parte și scoatem pe un grătar, ca să se scurgă uleiul și peștele să rămână crocant. |
13
pasul
|
Dacă este cazul, curățam uleiul din tigaie, și punem cartofii, fără să-i înghesuim. |
14
pasul
|
Când sunt aurii, îi scoatem, îi presărăm cu sare, un strop de oțet și piper și îi amestecăm bine. |
15
pasul
|
Servim peștele cu cartofi și cu sos tartar. |
16
pasul
|
Poftă mare! |