Ingrediente
-
Câțiva cârnați proaspeți
-
Olecuță de unt
-
Niște cartofi tăiați
-
2 cepe roșii tăiate fideluță
-
Oleacă de oțet balsamic
-
Câteva picături de sos Worcester
-
Niște supă de pui (apă)
-
Olecuță de lapte dulce
-
O mână de ceapă verde tocată mărunt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
-
O linguriță de zahăr
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Așezăm cârnații într-o tavă în care am pus olecuțâcă de ulei și îi înțepăm din loc în loc cu vârful unui cuțit. |
2
pasul
|
Punem deasupra cârnaților bucățele de unt și dăm tava la cuptor, pentru 20 – 25 de minute, la 190 de grade. |
3
pasul
|
Pe la jumătatea timpul, întoarcem cârnații și îi prăjim în continuare. |
4
pasul
|
Punem la fiert, cu un praf de sare, cartofii curățați și tăiați. |
5
pasul
|
Într-o tigaie pusă pe foc, încingem niște ulei și huștiuliuc cu ceapa; călim la foc mititel. |
6
pasul
|
Când ceapa și-a schimbat culoarea, presărăm zaharul, foarte puțină sare, oțetul balsamic și câteva picături de sos Worcester, apoi reducem lichidul până când se va forma un caramel dulce-acrișor. |
7
pasul
|
Punem oleacă de supă pui, mărim puțin focul și reducem din nou. Acesta-i sosul! |
8
pasul
|
Când cartofii s-au fiert, scurgem apa și începem să-i zdrobim. |
9
pasul
|
Adăugăm treptat, amestecând continuu, lapte cald. Punem și olecuță de unt, amestecăm și repetăm operațiile până obținem consistența dorită. |
10
pasul
|
Potrivim de sare, huștiuliuc cu ceapa verde și mai amestecăm olecuță. |
11
pasul
|
Servim cârnații peste ceapa caramelizată și piure, lângă o salată. |
12
pasul
|
Poftă mare! |