Ingrediente
-
Ceafă de porc tăiată în bucăți potrivite
-
O mână de cimbru uscat
-
5 căței de usturoi tăiați feliuțe
-
Un morcov tăiat mare
-
O ceapă tăiată în jumătăți
-
O jumătate de pahar de vin alb
-
O linguriță de muștar Dijon
-
O linguriță de pastă de hrean
-
Un cubuleț de unt
-
O mână de pătrunjel verde tocat mărunt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem bucățile de ceafă într-o tavă, punem sare, piper, cimbrul, usturoiul, morcovul și ceapa. |
2
pasul
|
Punem olecuțâcă de ulei și amestecăm bine. |
3
pasul
|
Huștiuliuc cu vinul. |
4
pasul
|
Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor la 150 - 160 de grade, pentru vreo 2 ore, până când se frăgezește carnea. |
5
pasul
|
După ce scoatem tava din cuptor, scoatem carnea și legumele pe o farfurie iar zeama o strecurăm într-o cratiță. |
6
pasul
|
Punem carnea și morcovul înapoi în tavă, adăugăm o lingură – două din sosul strecurat și dăm din nou la cuptor, la 180 grade, pentru 10 minute, până se rumenește carnea. |
7
pasul
|
Aducem sosul strecurat la fierbere și huștiuliuc cu muștarul și hreanul, amestecăm și lăsăm să scadă la jumătate. |
8
pasul
|
Când s-a redus, stingem focul, huștiuliuc cu untul și amestecăm până se topește. |
9
pasul
|
Servim cărnița cu morcovi, piure de cartofi, sos și gogoșari la oțet. |
10
pasul
|
Poftă mare! |