Ingrediente
-
2 kilograme de ardei gogoșar (ardei gras), cântărit fără cozi, cotoare și semințe
-
2 linguri cu vârf de sare neiodată
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Spălăm ardeii, îndepărtăm cotoarele, cozile și semințele și îi tăiem în sferturi. |
2
pasul
|
Îi cântărim. |
3
pasul
|
Îi trecem o dată prin tocătorul electric sau de două ori prin mașina de tocat. |
4
pasul
|
Punem pasta obținută într-o oală (de preferinta cat mai intinsa), punem pe foc mediu și adăugăm o lingură cu vârf de sare la kilogramul de ardei. |
5
pasul
|
Fierbem minim 40 de minute, amestecând continuu, până când se evaporă toată zeama |
6
pasul
|
Între timp, sterilizăm borcănelele în cuptor, la 150 grade, pentru 20 de minute. |
7
pasul
|
Punem pasta fierbinte în borcănelele sterilizate, presăm bine, punem capacele, le întoarcem cu capacul în jos, le învelim în prosoape și le lăsăm până se răcesc. |