0 0
Pastă de ardei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 kilograme de ardei gogoșar (ardei gras), cântărit fără cozi, cotoare și semințe
2 linguri cu vârf de sare neiodată

Info

Pastă de ardei

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pentru pasta de ardei putem folosi gogosari sau ardei gras.

Pași

1
pasul

Spălăm ardeii, îndepărtăm cotoarele, cozile și semințele și îi tăiem în sferturi.

2
pasul

Îi cântărim.

3
pasul

Îi trecem o dată prin tocătorul electric sau de două ori prin mașina de tocat.

4
pasul

Punem pasta obținută într-o oală (de preferinta cat mai intinsa), punem pe foc mediu și adăugăm o lingură cu vârf de sare la kilogramul de ardei.

5
pasul

Fierbem minim 40 de minute, amestecând continuu, până când se evaporă toată zeama

6
pasul

Între timp, sterilizăm borcănelele în cuptor, la 150 grade, pentru 20 de minute.

7
pasul

Punem pasta fierbinte în borcănelele sterilizate, presăm bine, punem capacele, le întoarcem cu capacul în jos, le învelim în prosoape și le lăsăm până se răcesc.

altă rețetă
Friptură de porc la cuptor cu sos de muștar și hrean
alta rețetă
Piftie de porc | Răcituri de porc

Adaugă comentariu