Ingrediente
-
Carne de porc (burtă dar și pulpă) tăiată cubulețe
-
Grăsime de porc tăiată bucățele
-
O căpățână de usturoi
-
Oleacă de cimbru uscat
-
O ceapă tăiată în jumătăți
-
Un pahar de vin alb sec sau demisec
-
Niște varză murată tăiată fideluță
-
Puțină boia dulce
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem grăsimea într-o oală, o punem pe foc mic și o topim cam 30 – 40 de minute. După 35 de minute, stingem focul și scoatem jumările. Le sărăm și le punem deoparte. |
2
pasul
|
Într-o tigaie scurgem oleacă din grăsimea din oală. |
3
pasul
|
Reaprindem focul și huștiuliuc cu carnea. Punem sare și piper și lăsăm focul măricel, până când carnea își schimbă culoarea. |
4
pasul
|
Adăugăm cățeii întregi de usturoi, cimbrul și jumătățile de ceapă. |
5
pasul
|
Amestecăm olecuțâcă, punem vinul și ceapa, dăm focul la mic și lăsăm măcar o oră sau până se frăgezește carnea, amestecând din când în când. Dacă seacă lichidul, mai adăugăm câte puțin vin sau apă. |
6
pasul
|
Când carnea s-a frăgezit, scoatem ceapa, mărim focul și lăsăm să fiarbă fără capac până scade de tot zeama și carnea se rumenește. |
7
pasul
|
Încingem grăsimea din tigaie și huștiuliuc cu varza. Punem piper și călim până își schimbă culoarea, apoi stingem focul și huștiuliuc cu niște boia dulce; mai amestecăm puțin și o punem într-un castron. |
8
pasul
|
Adăugăm varză murată crudă, de preferat în aceeași cantitate cu cea pe care am călit-o. Amestecăm și o dăm deoparte. |
9
pasul
|
Servim tochitura cu ou ochi, brânză de burduf, salată de varză și mămăligă. |
10
pasul
|
Poftă mare! |