0 0
Tochitură moldovenească | Pomana Porcului

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Carne de porc (burtă dar și pulpă) tăiată cubulețe
Grăsime de porc tăiată bucățele
O căpățână de usturoi
Oleacă de cimbru uscat
O ceapă tăiată în jumătăți
Un pahar de vin alb sec sau demisec
Niște varză murată tăiată fideluță
Puțină boia dulce
Sare
Piper

Tochitură moldovenească | Pomana Porcului

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de friptura de porc taraneasca sau pomana porcului

Pași

1
pasul

Punem grăsimea într-o oală, o punem pe foc mic și o topim cam 30 – 40 de minute. După 35 de minute, stingem focul și scoatem jumările. Le sărăm și le punem deoparte.

2
pasul

Într-o tigaie scurgem oleacă din grăsimea din oală.

3
pasul

Reaprindem focul și huștiuliuc cu carnea. Punem sare și piper și lăsăm focul măricel, până când carnea își schimbă culoarea.

4
pasul

Adăugăm cățeii întregi de usturoi, cimbrul și jumătățile de ceapă.

5
pasul

Amestecăm olecuțâcă, punem vinul și ceapa, dăm focul la mic și lăsăm măcar o oră sau până se frăgezește carnea, amestecând din când în când. Dacă seacă lichidul, mai adăugăm câte puțin vin sau apă.

6
pasul

Când carnea s-a frăgezit, scoatem ceapa, mărim focul și lăsăm să fiarbă fără capac până scade de tot zeama și carnea se rumenește.

7
pasul

Încingem grăsimea din tigaie și huștiuliuc cu varza. Punem piper și călim până își schimbă culoarea, apoi stingem focul și huștiuliuc cu niște boia dulce; mai amestecăm puțin și o punem într-un castron.

8
pasul

Adăugăm varză murată crudă, de preferat în aceeași cantitate cu cea pe care am călit-o. Amestecăm și o dăm deoparte.

9
pasul

Servim tochitura cu ou ochi, brânză de burduf, salată de varză și mămăligă.

10
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

ghiveci de legume si carne reteta barbosu
altă rețetă
Ghiveci de legume cu piept de pui
paste de post m,ancare de post barbosu retete de post
alta rețetă
Paste cu vinete și sos de roșii | Reteta de paste vegane

Adaugă comentariu