Ingrediente
-
2 kilograme de gogoșari cântăriți întregi
-
500 de mililitri de apă
-
100 de mililitri de ulei de floarea soarelui
-
200 de mililitri de oțet alb
-
250 de grame de bulion
-
120 de grame de zahăr (6 linguri)
-
O lingură de muștar Dijon
-
O lingură de muștar obișnuit
-
3 frunze de dafin
-
Niște boabe de piper
-
O lingură cu vârf de sare pentru murături (neiodată)
Cum procedezi
provider: youtube
url: https://www.youtube.com/watch?v=-DsNStgjYR4&t=181s
src: https://www.youtube-nocookie.com/embed/-DsNStgjYR4?start=181&feature=oembed
src mod: https://www.youtube-nocookie.com/embed/-DsNStgjYR4?start=181
src gen: https://www.youtube-nocookie.com/embed/-DsNStgjYR4
Reteta de gogosari pentru iarna in sos de bulion si mustar
Pași
1
pasul
|
Spălăm și scoatem cotoarele ardeilor. |
2
pasul
|
Punem la sterilizat în cuptor, la 140 – 150 de grade, pentru 15 minute, apoi închidem focul și lăsăm borcanele în cuptor. |
3
pasul
|
Tăiem gogoșarii feliuțe, având grijă să nu rămână nervurile albe din interior. |
4
pasul
|
Punem o oală pe foc, punem apa, uleiul, oțetul, bulionul, zahărul, muștarul, amestecăm oleacă și adăugăm foile de dafin, piperul și sarea. |
5
pasul
|
Când clocotește, dăm focul la mediu spre mic și fierbem 15 minute, să scadă puțin. |
6
pasul
|
Adăugăm feliile de gogoșari, aducem din nou la fierbere și fierbem 40 de minute sau până când gogșarii se înmoaie puțin, pe foc mediu spre mic, amestecând cu grijă din când în când. |
7
pasul
|
Umplem borcanele calde, le închidem cu capace noi, punme cu capacul în jos și le învelim bine în pături. |
8
pasul
|
Poftă mare! |