Ingrediente
-
2 mușchiuleti de porc
-
2 – 3 căței de usturoi
-
Niște boabe de coriandru
-
Câteva semințe de fenicul
-
Oleacă de cimbrișor verde (cimbru uscat)
-
Câteva fileuri de anșoa
-
O linguriță și jumătate de amidon de porumb
-
2 – 3 linguri de apă
-
O șalotă tăiată foarte mărunt (ceapă)
-
Niște usturoi tocat mărunt
-
Un pahar de vin roșu, sec (Merlot, Cabernet Sauvignon, un vin de viță nobilă)
-
O jumătate de pahar de supă vegetală (supă de pui)
-
Puțin tarhon mărunțit (pătrunjel)
-
Niște cimbrișor tocat mărunt
-
Oleacă de unt
-
4 cartofi dulci tăiați cubulețe
-
Câteva felii de șunculiță
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Curățăm bine mușchii de pielițe și tăiem capetele mai subțiri. |
2
pasul
|
Punem într-un mojar piperul, usturoiul, coriandrul, feniculul, cimbrișorul, fileurile de anșoa și un strop de sare și le mărunțim până obținem o pastă. |
3
pasul
|
Punem și olecuță de ulei de măsline și amestecăm. |
4
pasul
|
Cu pasta obținută ungem bine mușchii pe toate părțile. |
5
pasul
|
Punem carnea la marinat minim 4 ore, cel mai bine peste noapte. |
6
pasul
|
Amestecăm bine amidonul cu niște apă. |
7
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline (unt) într-o tigaie, adăugăm șalota, călim, punem și usturoiul și mai călim olecuță. |
8
pasul
|
Huștiuluc cu un pahar de vin roșu sec. |
9
pasul
|
Reducem vinul până când seacă aproape tot lichidul, apoi punem supa vegetală, sare, piper, tarhonul și cimbrișorul. |
10
pasul
|
Mai reducem puțin, adăugăm amidonul diluat și amestecăm. |
11
pasul
|
Stingem focul, huștiuliuc cu untul, amestecăm și trecem sosul printr-o sită, apăsând ușor cu lingura. |
12
pasul
|
Punem cartofii într-o oală, punem supă vegetală (apă) cât să-i acopere și-i punem la fiert. |
13
pasul
|
Într-o tigaie pusă pe foc, huștiuliuc cu feliile de șunculiță și olecuță de apă, le lăsăm să se facă crocante, apoi le scoatem pe o farfurie. |
14
pasul
|
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. |
15
pasul
|
Într-o tigaie pusă pe foc, punem niște ulei și huștiuliuc cu mușchiuleții. |
16
pasul
|
Rumenim pe toate părțile apoi dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 12 – 14 minute. |
17
pasul
|
Când cartofii sunt fierți, îi scurgem de lichid și îi pasăm cu un mixer vertical. |
18
pasul
|
Adăugăm niște bucățele de unt, un pic de sare, piper și cimbrișor și amestecăm. |
19
pasul
|
Scoatem mușchiuleții din cuptor, îi lăsăm să se odihnească, apoi îi tăiem. |
20
pasul
|
Servim feliile de mușchi cu piureul de cartofi dulci, feliile crocante de șunculiță și sos de vin. Putem adăuga o crenguță de cimbrișor, pentru decor. |
21
pasul
|
Poftă mare! |