0 0
Mușchi de porc cu sos de vin roșu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 mușchiuleti de porc
2 – 3 căței de usturoi
Niște boabe de coriandru
Câteva semințe de fenicul
Oleacă de cimbrișor verde (cimbru uscat)
Câteva fileuri de anșoa
O linguriță și jumătate de amidon de porumb
2 – 3 linguri de apă
O șalotă tăiată foarte mărunt (ceapă)
Niște usturoi tocat mărunt
Un pahar de vin roșu, sec (Merlot, Cabernet Sauvignon, un vin de viță nobilă)
O jumătate de pahar de supă vegetală (supă de pui)
Puțin tarhon mărunțit (pătrunjel)
Niște cimbrișor tocat mărunt
Oleacă de unt
4 cartofi dulci tăiați cubulețe
Câteva felii de șunculiță
Ulei de măsline
Sare
Piper

Mușchi de porc cu sos de vin roșu

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de muschi de porc la cuptor cu sos de vin rosu servit cu piure de cartofi dulci

Pași

1
pasul

Curățăm bine mușchii de pielițe și tăiem capetele mai subțiri.

2
pasul

Punem într-un mojar piperul, usturoiul, coriandrul, feniculul, cimbrișorul, fileurile de anșoa și un strop de sare și le mărunțim până obținem o pastă.

3
pasul

Punem și olecuță de ulei de măsline și amestecăm.

4
pasul

Cu pasta obținută ungem bine mușchii pe toate părțile.

5
pasul

Punem carnea la marinat minim 4 ore, cel mai bine peste noapte.

6
pasul

Amestecăm bine amidonul cu niște apă.

7
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline (unt) într-o tigaie, adăugăm șalota, călim, punem și usturoiul și mai călim olecuță.

8
pasul

Huștiuluc cu un pahar de vin roșu sec.

9
pasul

Reducem vinul până când seacă aproape tot lichidul, apoi punem supa vegetală, sare, piper, tarhonul și cimbrișorul.

10
pasul

Mai reducem puțin, adăugăm amidonul diluat și amestecăm.

11
pasul

Stingem focul, huștiuliuc cu untul, amestecăm și trecem sosul printr-o sită, apăsând ușor cu lingura.

12
pasul

Punem cartofii într-o oală, punem supă vegetală (apă) cât să-i acopere și-i punem la fiert.

13
pasul

Într-o tigaie pusă pe foc, huștiuliuc cu feliile de șunculiță și olecuță de apă, le lăsăm să se facă crocante, apoi le scoatem pe o farfurie.

14
pasul

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

15
pasul

Într-o tigaie pusă pe foc, punem niște ulei și huștiuliuc cu mușchiuleții.

16
pasul

Rumenim pe toate părțile apoi dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 12 – 14 minute.

17
pasul

Când cartofii sunt fierți, îi scurgem de lichid și îi pasăm cu un mixer vertical.

18
pasul

Adăugăm niște bucățele de unt, un pic de sare, piper și cimbrișor și amestecăm.

19
pasul

Scoatem mușchiuleții din cuptor, îi lăsăm să se odihnească, apoi îi tăiem.

20
pasul

Servim feliile de mușchi cu piureul de cartofi dulci, feliile crocante de șunculiță și sos de vin. Putem adăuga o crenguță de cimbrișor, pentru decor.

21
pasul

Poftă mare!

prajitura pavlova reteta
altă rețetă
Prăjitură Pavlova
gogosari in sos
alta rețetă
Gogoșari în sos tomat

Adaugă comentariu