0 0
Gutui în sos de caramel sărat, cremă de urdă dulce și nuci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 gutui
Zeama de la o jumătate de lămâie
3 linguri de zahăr
Oleacă de unt
Un baton de scorțișoară
2 steluțe de anason
2 lingurițe de extract de vanilie
Câteva lingurițe de miere de albine
Puțin whisky (coniac, brandy), opțional
2 cutii de brânză Ricotta (urdă românească)
Niște miez de nucă
Sare

Gutui în sos de caramel sărat, cremă de urdă dulce și nuci

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Prajitura cu gutui caramelizate

Pași

1
pasul

Într-un castron cu apă stoarcem zeama de la o jumătate de lămâie.

2
pasul

Tăiem gutuile cubulețe potrivite și le punem în apa cu zeamă de lămâie.

3
pasul

Punem o tigaie pe foc, punem în ea olecuțâcă de apă, huștiuliuc cu zahărul și lăsăm să se topească.

4
pasul

Când siropul începe să devină lipicios, punem untul, dăm focul la mic și adăugăm olecuțâcă de sare, un batonul de scorțișoară și steluțele de anason.

5
pasul

Cu o strecurătoare, punem gutuile în tigaie, adăugăm extractul de vanilie și mierea de albine.

6
pasul

Înmuiem, la foc mic, gutuile, amestecând din când în când.

7
pasul

Când și-au schimbat culoarea și au fiert câteva minuțele, punem olecuțâcă de whisky.

8
pasul

Mai fierbem oleacă și stingem focul.

9
pasul

Într-un castron, punem brânza Ricotta, o amestecăm cu o furculiță și adăugăm extractul de vanilie și mierea.

10
pasul

Mixăm 2 – 3 minute, până devine o pastă fină.

11
pasul

Luăm câteva linguri în această pastă, punem pe o farfurie, pe ea așezăm câteva linguri de gutui, apoi mai punem niște amestec de brânză și deasupra sos caramel din din tigaie.

12
pasul

Presărăm niște nuci.

13
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

paine de casa fara framantare barbosu
altă rețetă
Pâine de casă | Rețeta de pâine fără frământare
Supa de peste cu legume barbosu retete
alta rețetă
Supă de pește

Adaugă comentariu