0 0
Pâine de casă | Rețeta de pâine fără frământare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

350 mililitri de apă călduță
Un pliculeț de drojdie uscată
Un vârf de linguriță de zahăr
450 grame de făină (făină 650, făină pentru pâine, opțional făină pentru pâine cu semințe)
Ulei de măsline
Sare

Pâine de casă | Rețeta de pâine fără frământare

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta paine de casa pentru incepatori

Pași

1
pasul

În 350 mililitri de apă călduță punem un pliculeț de drojdie uscată și zahărul și amestecăm.

2
pasul

Punem făina într-un castron, presărăm un stop de sare și huștiuliuc cu drojdia dizolvată.

3
pasul

Amestecăm bine cu o paletă până când toată făina a fost încorporată.

4
pasul

Acoperim castronul cu un prosop și lăsăm la crescut o oră și jumătate.

5
pasul

Apoi atingem ușor cu degetele aluatul crescut, pentru a-l dezumfla puțin și, cu aceeași paletă, luăm aluatul de pe fundul vasului și îl întindem deasupra, ca să se dezvolte glutenul din făină.

6
pasul

Acoperim și lăsăm la crescut încă o oră.

7
pasul

Presărăm un strop de făină pe blat și răsturnăm, cu grijă aluatul.

8
pasul

Luăm aluat de dedesubt, îl întindem și îl împăturim deasupra.

9
pasul

Punem hârtie de copt în castron, o ungem oleacă cu un strop de ulei, și o presărăm cu nițică făină.

10
pasul

Mai împăturim oleacă aluatul și, cu ajutorul unei raclete pentru aluat, îl punem în castron.

11
pasul

Acoperim și-l mai lăsăm la crescut o jumătate de oră.

12
pasul

Între timp, punem în cuptor o oală de fontă cu capac, la 200 de grade, pentru 10 minute.

13
pasul

Când a trecut jumătatea de oră, luăm hârtia cu aluatul și o punem direct în oala fierbinte.

14
pasul

Acoperim și dăm la cuptor la 200 de grade, pentru 30 de minute cu capacul pus și încă 10 minute fără capac, ca să se rumenească.

15
pasul

Apoi o scoatem din oală, îndepărtăm hârtia de copt și o lăsăm pe un grătar, la răcit.

16
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

supa baza de legume barbosu
altă rețetă
Supă bază de legume
gutui carmelizate prajitura cu gutui barbosu
alta rețetă
Gutui în sos de caramel sărat, cremă de urdă dulce și nuci

Adaugă comentariu