1 0
Papricaș de pui reinterpretat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 pulpe de pui (de țară sau din comerț), aproximativ 1/2 kilograme de carne)
O ceapă tăiată mărunt
Un morcov tăiat mărunt
O țelină apio tăiată mărunt
Un ardei tăiat mărunt
2 – 3 căței de usturoi tăiat mărunt
Un pahar de vin alb
Un pahar de supă de pui (apă)
200 mililitri de smântână de gătit
1 - 2 lingurițe de boia dulce
O mână de pătrunjel tocat
Ulei de măsline
Sare
Piper

Papricaș de pui reinterpretat

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Tăiem pulpele la articulație și presăram cele 4 bucăți obținute cu sare și piper.

2
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o cratiță și huștiuliuc cu cărnița, cu pielea în jos.

3
pasul

Rumenim bine pe ambele părți, apoi scoatem și punem pe o farfurie.

4
pasul

În cratiță adăugăm o ceapă tăiată mărunt, o călim oleacă, apoi punem morcovul, țelina apio și ardeiul tocate mărunt.

5
pasul

Punem sare și piper, mai călim 2 -3 minute și huștiuliuc cu niște usturoi, tocat și el mărunt.

6
pasul

Adăugăm bucățile de carne.

7
pasul

Spălăm cratița cu un pahar de vin și mai adăugăm și un pahar de supă de pui. Dacă nu avem, punem un pahar de apă.

8
pasul

Aducem la clocot, punem capacul și huștiuliuc în cuptor, o oră și 20 de minute – o oră și jumătate pulpele de țară (40 de minute cele cumpărate), la 180 de grade.

9
pasul

Verificăm și când carnea este făcută, luăm capacul și lăsăm să mai sece și să se rumenească olecuță.

10
pasul

Scoatem carnea pe o farfurie și pasăm legumele cu un mixer vertical.

11
pasul

Aducem la fierbere, adăugăm smântâna de gătit și presărăm o linguriță și jumătate de boia dulce.

12
pasul

Amestecăm și punem carnea.

13
pasul

Lăsăm să fiarbă încă 5 - 6 minute, să se îmbine oleacă aromele.

14
pasul

Apoi presărăm o mână de pătrunjel tocat și închidem focul. Putem servi cu mămăliguță.

15
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

Pizza moldoveneasca barbosu mamaliga cu carnati taci si inghite
altă rețetă
Mămăligă cu brânză și afumătură | Pizza moldovenească
Paste cu pui la cuptor, paste la cuptor, paste barbosu
alta rețetă
Paste cu piept de pui și sos de roșii la cuptor | Chicken pasta bake

1 Comments Hide Comments

Adaugă comentariu