Ingrediente
-
2 pulpe de pui (de țară sau din comerț), aproximativ 1/2 kilograme de carne)
-
O ceapă tăiată mărunt
-
Un morcov tăiat mărunt
-
O țelină apio tăiată mărunt
-
Un ardei tăiat mărunt
-
2 – 3 căței de usturoi tăiat mărunt
-
Un pahar de vin alb
-
Un pahar de supă de pui (apă)
-
200 mililitri de smântână de gătit
-
1 - 2 lingurițe de boia dulce
-
O mână de pătrunjel tocat
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem pulpele la articulație și presăram cele 4 bucăți obținute cu sare și piper. |
2
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o cratiță și huștiuliuc cu cărnița, cu pielea în jos. |
3
pasul
|
Rumenim bine pe ambele părți, apoi scoatem și punem pe o farfurie. |
4
pasul
|
În cratiță adăugăm o ceapă tăiată mărunt, o călim oleacă, apoi punem morcovul, țelina apio și ardeiul tocate mărunt. |
5
pasul
|
Punem sare și piper, mai călim 2 -3 minute și huștiuliuc cu niște usturoi, tocat și el mărunt. |
6
pasul
|
Adăugăm bucățile de carne. |
7
pasul
|
Spălăm cratița cu un pahar de vin și mai adăugăm și un pahar de supă de pui. Dacă nu avem, punem un pahar de apă. |
8
pasul
|
Aducem la clocot, punem capacul și huștiuliuc în cuptor, o oră și 20 de minute – o oră și jumătate pulpele de țară (40 de minute cele cumpărate), la 180 de grade. |
9
pasul
|
Verificăm și când carnea este făcută, luăm capacul și lăsăm să mai sece și să se rumenească olecuță. |
10
pasul
|
Scoatem carnea pe o farfurie și pasăm legumele cu un mixer vertical. |
11
pasul
|
Aducem la fierbere, adăugăm smântâna de gătit și presărăm o linguriță și jumătate de boia dulce. |
12
pasul
|
Amestecăm și punem carnea. |
13
pasul
|
Lăsăm să fiarbă încă 5 - 6 minute, să se îmbine oleacă aromele. |
14
pasul
|
Apoi presărăm o mână de pătrunjel tocat și închidem focul. Putem servi cu mămăliguță. |
15
pasul
|
Poftă mare! |