Ingrediente
-
8 ouă
-
O lingură și jumătate de iaurt
-
O mână generoasă de mărar (sau pătrunjel)
-
Niște kaizer (sau cârnați, șunculiță țărănească) tocat
-
O ceapă mititică tăiată mărunt
-
Un ardei kapia tăiat mărunt
-
Un cățel mare de usturoi tăiat feliuțe
-
Niște roșii cherry (facultativ)
-
Niște telemea
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Batem bine ouăle cu sare, olecuță de piper, iaurtul și mărarul. |
2
pasul
|
Punem o tigaie pe foc și huștiuliuc cu niște kaizer. Lăsăm să se rumenească la foc mic, apoi adaugăm ceapa tocată și o călim olecuță. |
3
pasul
|
Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm ardeiul și-l călim și pe el puțin, apoi punem usturoiul. |
4
pasul
|
După un minut, huștiuliuc cu roșiile cherry, niște sare, piper și mai călim oleacă. |
5
pasul
|
Punem ouăle bătute, amestecăm și punem bucăți de telemea pe deasupra. |
6
pasul
|
Facem focul mai tare pentru un minut, cât să înceapă ouăle să se coacă pe fundul tigăii, apoi dăm tigaia la cuptor, la 200 de grade, pentru 8-10 minuțele. |
7
pasul
|
Dacă tigaia nu poate fi pusa la cuptor, merge și pe foc mic, dar trebui să-i punem un capac; există însă riscul ca omleta noastră să se ardă dedesubt și să nu se coacă în centru. |
8
pasul
|
După ce s-a copt bine și la suprafață, trecem cu un cuțitaș pe marginea omletei, apoi batem ușor tigaia de masă, ca să fim siguri că omleta s-a desprins, și, cu ajutorul unei linguri și al unei spatule, o tragem din tigaie. |
9
pasul
|
Presărăm deasupra olecuță de mărar. |
10
pasul
|
Poftă mare! |