0 0
Omletă țărănească

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

8 ouă
O lingură și jumătate de iaurt
O mână generoasă de mărar (sau pătrunjel)
Niște kaizer (sau cârnați, șunculiță țărănească) tocat
O ceapă mititică tăiată mărunt
Un ardei kapia tăiat mărunt
Un cățel mare de usturoi tăiat feliuțe
Niște roșii cherry (facultativ)
Niște telemea
Sare
Piper

Omletă țărănească

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Batem bine ouăle cu sare, olecuță de piper, iaurtul și mărarul.

2
pasul

Punem o tigaie pe foc și huștiuliuc cu niște kaizer. Lăsăm să se rumenească la foc mic, apoi adaugăm ceapa tocată și o călim olecuță.

3
pasul

Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm ardeiul și-l călim și pe el puțin, apoi punem usturoiul.

4
pasul

După un minut, huștiuliuc cu roșiile cherry, niște sare, piper și mai călim oleacă.

5
pasul

Punem ouăle bătute, amestecăm și punem bucăți de telemea pe deasupra.

6
pasul

Facem focul mai tare pentru un minut, cât să înceapă ouăle să se coacă pe fundul tigăii, apoi dăm tigaia la cuptor, la 200 de grade, pentru 8-10 minuțele.

7
pasul

Dacă tigaia nu poate fi pusa la cuptor, merge și pe foc mic, dar trebui să-i punem un capac; există însă riscul ca omleta noastră să se ardă dedesubt și să nu se coacă în centru.

8
pasul

După ce s-a copt bine și la suprafață, trecem cu un cuțitaș pe marginea omletei, apoi batem ușor tigaia de masă, ca să fim siguri că omleta s-a desprins, și, cu ajutorul unei linguri și al unei spatule, o tragem din tigaie.

9
pasul

Presărăm deasupra olecuță de mărar.

10
pasul

Poftă mare!

gogosi cu mere
altă rețetă
Gogoși cu mere
mancare de post cu naut si ciuperci
alta rețetă
Mancare de post cu ciuperci si naut

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here