Ingrediente
-
Niște ciupercuțe mititele, maro
-
Niște usturoi tăiat feliuțe
-
Un praz tăiat mare
-
Niște morcov tăiat feliuțe
-
Niște rădăcină de țelină tăiată mare
-
Niște cimbrișor tocat mărunt
-
Vreo două lingurițe de pastă de ardei (sau bulion)
-
Un pahar de vin roșu, sec
-
O conservă de roșii întregi în bulion
-
Niște sos de soia
-
O lingură de miere
-
O conservă de năut (sau fasole, linte)
-
O mână de pătrunjel
-
Ulei
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem oleacă de ulei într-o cratiță și punem ciupercuțele. Le rumenim bine, bine, apoi huștiuluc cu usturoiul. |
2
pasul
|
Prăjim usturoiul maxim 30 de secunde, adăugăm bucățelele de praz și le înmuiem oleacă. |
3
pasul
|
Punem foarte puțină sare și când prazul s-a înmuiat un pic, adăugăm feliile de morcov și de țelină și puțin de piper. |
4
pasul
|
Huștiuliuc și cu cimbrișorul și pasta de ardei. |
5
pasul
|
Amestecăm oleacă și punem vinul roșu. |
6
pasul
|
Adăugăm conținutul conservei de roșii în bulion, clătim cutia cu o lingură de apă și o punem și pe aceea în oală. |
7
pasul
|
Zdrobim olecuță roșiile și adăugăm sosul de soia, cu atenție, ca să nu săreze prea tare. |
8
pasul
|
Huștiuliuc și cu o lingură de miere. |
9
pasul
|
Aducem la punctul de clocotire, punem capacul, dăm focul la mic și lăsăm aproximativ o oră. |
10
pasul
|
Adăugăm năutul scurs, aducem din nou la clocot, punem capacul și mai fierbem 15 – 20 de minute la foc mic. |
11
pasul
|
La final, huștiuliuc o mână de pătrunjel. |
12
pasul
|
Poftă mare! |