Ingrediente
-
Niște iaurt grecesc
-
Un cățel de usturoi
-
O mână de mărar verde mărunțit
-
O jumătate de ceapă tocată mărunt
-
Niște usturoi tăiat feliuțe
-
O jumătate de linguriță de fleșcăței de ardei iute
-
Un vârf de linguriță de boia dulce
-
2 ouă prajite sau posate
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Într-un castron, punem iaurtul la temperatura camerei, răzuim un cățel de usturoi, huștiuliuc cu mărarul și sarea și amestecăm. |
2
pasul
|
Punem totul pe o farfurie și întindem. |
3
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa, călim cu grijă și punem usturoiul și sarea. |
4
pasul
|
Prăjim pentru un minut și adăugăm ardeiul iute. |
5
pasul
|
Prăjim cu atenție până când legumele din tigaie sunt aurii, apoi stingem focul și continuăm să amestecăm. |
6
pasul
|
Când s-a răcorit oleacă, punem boiaua dulce; amestecăm. |
7
pasul
|
Peste iaurt adăugăm doua oua prăjite sau posate si amestecul de ceapa prăjită si usturoi. |
8
pasul
|
Servim cu pâine prăjită |
9
pasul
|
Poftă mare! |