0 0
Piftie de porc | Răcituri de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un ciolan afumat
4 piciorușe de purcel (urechi, cozi de purcel)
Un morcov tăiat mare
Un păstârnac în bucăți mari
O ceapă tăiată pe jumătate
O țelină rădăcină în bucăți mari
Niște căței de usturoi decojiți
Sare
Piper

Piftie de porc | Răcituri de porc

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Racituri de porc moldovenesti cu carne afumata

Pași

1
pasul

Pârlim bine piciorușele, le răzuim, îndepărtăm unghiile și le crestăm pe lungime.

2
pasul

Dacă vrem ca piftia să fie limpede, trebuie să punem oasele în apă rece pentru 24 de ore și atunci va ieși o mare parte de fum, dar și din gust.

3
pasul

Huștiuliuc cu ele într-o oală, laolaltă cu ciolanul.

4
pasul

Punem apă cât să le acopere și le punem la fiert.

5
pasul

Spumuim bine și punem morcovul, păstârnacul, ceapa și rădăcina de țelină.

6
pasul

Punem capacul într-o parte și fierbem la foc mititel pentru 4 – 4,5 ore.

7
pasul

Între timp, punem usturoiul (mai mult sau mai puțin, după gust) cu niște sare într-un mojar și-l pisam bine.

8
pasul

Din oala care a scăzut cam un sfert, scoatem niște morcov, pe care îl păstrăm pentru ornare; scoatem și restul legumelor, iar separat scoatem carnea.

9
pasul

Aducem lichidul din oală din nou la fierbere, potrivim de sare și punem piper.

10
pasul

Huștiuliuc cu usturoiul; îl punem treptat și potrivim la gust.

11
pasul

Lăsam să clocotească 1 – 2 minute, stingem focul și strecurăm zeama într-un castron.

12
pasul

Pasăm bine ce-a rămas în strecurătoare și adunăm grăsimea de deasupra cu șervețele de hârtie.

13
pasul

Alegem carnea de pe oase, o tăiem fâșii și o punem într-un castron.

14
pasul

Într-un vas aranjăm bucăți de carne și șoric și le acoperim cu zeamă.

15
pasul

Din loc în loc punem rondele de morcov.

16
pasul

Acoperim vasul cu folie, lipind-o de conținut, ca să nu se usuce carnea și morcovul.

17
pasul

Dăm la rece de preferat peste noapte.

18
pasul

Procedăm la fel până terminăm carnea și zeama.

19
pasul

Scoatem de la frigider, tăiem în bucăți și punem în farfurie.

20
pasul

Servim cu mămăligă.

21
pasul

Poftă mare!

pasta de ardei pasta de gogosar
altă rețetă
Pastă de ardei
alta rețetă
Ouă în sos de iaurt | ouă turcești

Adaugă comentariu