0 0
Musaca grecească cu vinete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O jumătate de kilogram de carne de vită tocată (porc, miel)
2 vinete tăiate felii
Câțiva cartofi tăiați felii potrivite
O ceapă tocată
2 căței de usturoi tocați mărunt
Un baton de scorțișoară
O lingură de bulion
O jumătate de pahar de vin roșu (alb)
O crenguță de rozmarin
O roșie tăiată mărunt
O linguriță de oregano uscat
30 de grame de unt
O lingură de făină
O jumătate de litru de lapte
O nucușoară (nucușoară măcinată)
Niște parmezan ras
Niște mozzarella
O mână de pătrunjel tocat mărunt
Ulei de măsline
Sare
Piper

Musaca grecească cu vinete

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Musaca de cartofi si vinete cu carne de vita

Pași

1
pasul

Spălăm vinetele, le tăiem felii și le punem într-un vas.

2
pasul

Presărăm cu sare, amestecăm bine și le așezăm astfel încât amăreala extrasă de sare să se scurgă de pe felii. Le lăsăm deoparte 20 minute – o jumătate de oră.

3
pasul

Uscăm feliile de cartofii cu un șervețel și le punem într-o tavă.

4
pasul

Peste ele punem ulei, sare și piper și amestecăm bine.

5
pasul

Le așezăm una lângă alta și dăm tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute.

6
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie și călim oleacă ceapa, huștiuliuc cu usturoiul, batonul de scorțișoară și carnea de vită tocată.

7
pasul

Amestecăm bine și rumenim.

8
pasul

Punem sare, piper, bulionul și stingem cu vin.

9
pasul

Adăugăm crenguța de rozmarin, roșia și oregano și lăsăm să scadă la foc mic.

10
pasul

Scoatem tava cu cartofii și așezăm peste ei feliile de vânătă șterse cu un șervețel.

11
pasul

Punem oleacă de piper și niște ulei și le punem iar la cuptor, pentru 20 de minute, la 180 de grade.

12
pasul

Facem olecuțâcă de sos bechamel: încălzim pe foc o cratiță, topim untul, huștiuliuc cu făina, amestecăm bine și prăjim făina în unt. Adăugăm lapte cald, amestecăm continuu până când se îngroașă laptele.

13
pasul

Adăugăm puțină sare, piper, radem niște nucușoară răzuită și punem parmezanul ras.

14
pasul

Stingem focul și amestecăm bine.

15
pasul

În tigaia din care am scos crenguța de rozmarin și batonul de scorțișoară punem 2 – 3 linguri din sosul bechamel și amestecăm.

16
pasul

Scoatem tava din cuptor, punem carnea deasupra, o întindem bine, mai punem oleacă de mozzarella.

17
pasul

Deasupra întindem sosul bechamel și dăm din nou la cuptor la 180 de grade, pentru încă 20 – 30 de minute, până când se rumenește.

18
pasul

Lăsăm să se răcorească 10 – 15 minute.

19
pasul

În farfurie, presărăm olecuțâcă de pătrunjel tocat mărunt.

20
pasul

Poftă mare!

altă rețetă
Ouă în sos de iaurt | ouă turcești
alta rețetă
Cotlet de porc întreg la cuptor | Cartofi la cuptor | Garnitură de varză de Bruxelles

Adaugă comentariu