0 0
Panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4 foițe de gelatină
550 mililitri de smântână de gătit (smântână lichidă, de preferat cu 30% grăsime)
60 grame de zahăr
Cojile de la o lămâie (doar partea galbenă, nu și cea albă, care e amară)
O jumătate de linguriță de extract de vanilie
O păstaie de vanilie (opțional)
O mână de căpșune tocate mărunt
O lingură de zahăr
Oleacă de zeamă de lămâie
Niște frunze de mentă

Panna cotta

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Un desert clasic italian. Panna Cotta cu capasuni.

Pași

1
pasul

Cantitatea de gelatină se stabilește în funcție de cantitatea de lichid pe care trebuie să o întărească.

2
pasul

Punem foițele de gelatină într-un vas cu apă rece și le lăsăm la înmuiat cam 5 minute.

3
pasul

Într-o cratiță pusă pe foc mic punem smântâna, zahărul, cojile de lămâie, extractul și păstaia de vanilie.

4
pasul

Nu trebuie să fierbem smântâna; când încep să apară bule pe marginea vasului sau când smântâna are 78 – 80 de grade, oprim focul.

5
pasul

Lăsăm să se răcorească un pic, apoi adăugăm gelatina înmuiată.

6
pasul

Amestecăm până când gelatina s-a dizolvat complet.

7
pasul

Strecurăm amestecul nostru într-o cană din care punem în 3 pahare, în mod egal, și le dăm la frigider minim 4 ore, până când compoziția se întărește.

8
pasul

Peste căpșunele tocate mărunt punem o lingură de zahăr, un strop de zeamă de lămâie, amestecăm și dăm la frigider.

9
pasul

Când compoziția din pahare s-a întărit, huștiuliuc și cu căpșunele. Deasupra punem o frunză de mentă.

10
pasul

Poate fi servită și simplă sau cu dulceață de căpșune, de vișine, după gust.

11
pasul

Poftă mare!

pilaf cu pulpe de pui salata de varza
altă rețetă
Pilaf cu pulpe de pui și salata de varză
cozonac cu nuca si rahat barbosu
alta rețetă
Cozonac cu nucă si rahat

Adaugă comentariu