Ingrediente
-
4 pulpe de pui
-
O ceapă tocată mărunt
-
Un morcov ras
-
O țelină apio tocată cubulețe
-
Un pahar cu orez
-
O jumătate de pahar de vin alb
-
3 pahare de supă de pui
-
Niște varză tăiată fideluță
-
Un morcov ras
-
O mână de mărar tocat mărunt
-
Niște oțet de mere
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
O reteta clasica de pilaf din orez cu legume si pulpe de pui servit cu o salata de varza cu morcov.
Pași
1
pasul
|
Tăiem pulpele în două bucăți (spată și copănele), le sărăm și le piperam pe ambele părți. |
2
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei într-o oală și huștiuliuc cu pulpele, spata întotdeauna cu pielea în jos, aglomerând vasul pentru a rămâne rumeneală. |
3
pasul
|
Le prăjim olecuță și le scoatem pe o farfurie. |
4
pasul
|
În uleiul și rumeneala rămase în oală călim ceapa, apoi punem morcovul și țelina și le călim și pe ele. |
5
pasul
|
Huștiuliuc cu orezul, îl înmuiem un pic, apoi adăugăm vinul. |
6
pasul
|
Amestecăm și punem supa de pui, oleacă de sare, piper și pulpele. |
7
pasul
|
Aducem la fierbere, punem capacul și dăm la cuptor pentru 30 de minute, la 170 – 180 de grade; după 25 de minute verificăm. |
8
pasul
|
Peste varză punem niște sare grunjoasă, o frecăm și adăugăm morcovul, mărarul și oțetul și amestecăm bine. |
9
pasul
|
Servim pilaful cu pulpe și cu salata de varză. |
10
pasul
|
Poftă mare! |