0 0
Piept de pui la grill cu legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

5 bucăți de baby dovlecei (dovlecel obișnuit)
Niște asparagus
O mână de fire de broccolini (broccoli)
2 bucăți de piept de pui
Câteva lingurițe de sos de soia
O linguriță de miere de albine
Niște fulgi de ardei iute
O jumătate de lămâie
Olecuță de ulei de susan (facultativ)
Oleacă de fulgi de migdale (nucă)
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper

Piept de pui la grill cu legume

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Tăiem dovlecii felii subțirele, în diagonală. Tăiem tulpinile lemnoase, pe care nu le folosim, ale asparagusului, apoi tăiem firele de asparagus în bucăți potrivite. Procedăm la fel și cu broccolini.

2
pasul

Uscăm pieptul de pui cu șervețele de hârtie și îl curățăm de pielițe. Ca să aducem bucățile de piept la grosime uniformă, le aliniem cu partea groasă în sus, le acoperim cu folie alimentară și, cu un sucitor, apăsăm ușurel de la jumătate în sus, ca să-l aplatizăm olecuță. Dacă e cazul, îl batem încetișor cu sucitorul în locul în care a rămas mai gros. Vom obține bucăți de piept de grosime uniformă.

3
pasul

Presăm cu sare și piper și le punem pe o farfurie.

4
pasul

Într-un castronel, amestecăm sosul de soia cu miere, fulgii de ardei iute și zeama de la o jumătate de lămâie. Adăugăm uleiul de susan, amestecăm și dăm deoparte.

5
pasul

Încingem foarte bine grillul și punem bucățile de piept. Le lăsăm cam 3 minute pe fiecare parte. Le lipim de marginea grillului pentru a le găti și pe laterale. Măsurăm temperatura cu un termometru de bucătărie pentru alimente. Este gata când temperatura din interiorul cărnii atinge 74– 45 de grade. Sau, dacă nu avem termometru, procedăm astfel: unim degetele mare și mic de la aceeași mână și apăsăm la baza degetului mare. Dacă, apăsând pieptul de pui simțim la fel, este gata. Punem pe o farfurie și dăm deoparte.

6
pasul

Punem un wok pe foc, îl încingem bine, punem 1 – 2 linguri de ulei de floarea soarelui și huștiuluc cu legumele. Le prăjim la foc mare 2 – 3 minute, amestecând din când, până se rumenesc.

7
pasul

După vreo 3 minuțele, presărăm niște fulgi de migdale și mai prăjim oleacă.

8
pasul

După încă un minut, huștiuluc cu sosul deja pregătit și amestecăm. Servim ca garnitură la pieptul de pui.

9
pasul

Poftă mare!

cornuri cu ciocolata
altă rețetă
Cornuri rapide cu ciocolată
reteta cu copanele de pui
alta rețetă
Copănele cu cartofi în sos de miere și soia

Adaugă comentariu