Ingrediente
-
5 bucăți de baby dovlecei (dovlecel obișnuit)
-
Niște asparagus
-
O mână de fire de broccolini (broccoli)
-
2 bucăți de piept de pui
-
Câteva lingurițe de sos de soia
-
O linguriță de miere de albine
-
Niște fulgi de ardei iute
-
O jumătate de lămâie
-
Olecuță de ulei de susan (facultativ)
-
Oleacă de fulgi de migdale (nucă)
-
Ulei de floarea soarelui
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem dovlecii felii subțirele, în diagonală. Tăiem tulpinile lemnoase, pe care nu le folosim, ale asparagusului, apoi tăiem firele de asparagus în bucăți potrivite. Procedăm la fel și cu broccolini. |
2
pasul
|
Uscăm pieptul de pui cu șervețele de hârtie și îl curățăm de pielițe. Ca să aducem bucățile de piept la grosime uniformă, le aliniem cu partea groasă în sus, le acoperim cu folie alimentară și, cu un sucitor, apăsăm ușurel de la jumătate în sus, ca să-l aplatizăm olecuță. Dacă e cazul, îl batem încetișor cu sucitorul în locul în care a rămas mai gros. Vom obține bucăți de piept de grosime uniformă. |
3
pasul
|
Presăm cu sare și piper și le punem pe o farfurie. |
4
pasul
|
Într-un castronel, amestecăm sosul de soia cu miere, fulgii de ardei iute și zeama de la o jumătate de lămâie. Adăugăm uleiul de susan, amestecăm și dăm deoparte. |
5
pasul
|
Încingem foarte bine grillul și punem bucățile de piept. Le lăsăm cam 3 minute pe fiecare parte. Le lipim de marginea grillului pentru a le găti și pe laterale. Măsurăm temperatura cu un termometru de bucătărie pentru alimente. Este gata când temperatura din interiorul cărnii atinge 74– 45 de grade. Sau, dacă nu avem termometru, procedăm astfel: unim degetele mare și mic de la aceeași mână și apăsăm la baza degetului mare. Dacă, apăsând pieptul de pui simțim la fel, este gata. Punem pe o farfurie și dăm deoparte. |
6
pasul
|
Punem un wok pe foc, îl încingem bine, punem 1 – 2 linguri de ulei de floarea soarelui și huștiuluc cu legumele. Le prăjim la foc mare 2 – 3 minute, amestecând din când, până se rumenesc. |
7
pasul
|
După vreo 3 minuțele, presărăm niște fulgi de migdale și mai prăjim oleacă. |
8
pasul
|
După încă un minut, huștiuluc cu sosul deja pregătit și amestecăm. Servim ca garnitură la pieptul de pui. |
9
pasul
|
Poftă mare! |