Ingrediente
-
Câteva copănele de pui
-
O lingură de miere de albine
-
Olecuțâcă de sos de soia
-
Un ardei iute tocat mărunt (dulceață de ardei iute)
-
Puțin ketchup (sos barbeque)
-
Puțin oțet din orez (zeamă de lămâie, oțet)
-
Niște cartofi mititei, tăiați pe jumătate
-
Un morcov tăiat pe lungime
-
Oleacă de usturoi tocat mărunt
-
O mână de pătrunjel tocat
-
O ceapă verde tocată mărunt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Peste copănele presăram olecuțâcă de sare și piper și le dăm deoparte. |
2
pasul
|
Într-un castronel punem mierea, sosul de soia, ardeiul iute, că fără iuțală, viața e pustiu, ketchup și oțetul de orez și amestecăm bine. |
3
pasul
|
Punem o tigaie pe foc, adaugăm uleiul și îl încingem bine, apoi punem copănelele la prăjit. |
4
pasul
|
Le rumenim bine pe toate părțile și le scoatem pe o farfurie. |
5
pasul
|
În uleiul rămas în tigaie, huștiuliuc cu cartofii și morcovul, presărăm cu sare și piper și prăjim până când s-au rumenit și sunt aproape gata. |
6
pasul
|
Adaugăm usturoiul, pătrunjel și huștiuliuc și copănelele. |
7
pasul
|
Deasupra turnăm sosul și dăm la cuptor, pentru 10 - 15 minuțele, la 180 grade. |
8
pasul
|
Scoatem din cuptor și presăram deasupra olecuță de ceapă verde. |
9
pasul
|
Poftă mare! |