0 0
Cartofi copți cu cașcaval și chilli con carne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4 cartofi mari, cât mai egali, pentru copt
O ceapă tocată mărunt
400 grame de carne de vițel tocată
O jumătate de pahar de vin roșu (alb)
Un ardei tocat mărunt (gras, kapia)
Niște usturoi tocat mărunt
Oleacă de ardei iute tăiat mărunt
O linguriță de coriandru măcinat (chimion)
O linguriță de boia afumată
Un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
O lingură de bulion
O conservă mică de roșii tăiate în bulion
O linguriță rasă de zahăr
O conservă de fasole roșie
Câteva felii de cașcaval
Câteva linguri de iaurt (smântână)
O mână de pătrunjel verde (coriandru verde)
Ulei de măsline
Sare
Piper

Cartofi copți cu cașcaval și chilli con carne

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Cartofi copti in cuptor cu cascaval. Reteta mexicana de chilli con carne

Pași

1
pasul

Spălăm bine cartofii, îi înțepăm cu un cuțitaș, pentru a grăbi coacerea, îi punem pe partea mată a foliei de aluminiu (concepută special pentru ca să nu se lipească de alimente), îi stropim cu ulei, presărăm cu sare și îi învelim.

2
pasul

Huștiuliuc cu cartofii în cuptor, la 200 de grade, pentru o oră. Timpul diferă în funcție de mărimea cartofilor. Dacă la apăsare sunt moi, cartofii sau copt.

3
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei într-o tigaie și adăugăm ceapa, pe care o călim olecuță.

4
pasul

Adăugăm carnea, amestecăm bine și prăjim până când a secat tot lichidul din tigaie și carnea și-a schimbat culoarea.

5
pasul

Punem olecuțâcă de sare și piper și spălăm tigaia cu niște de vin roșu, apoi adăugăm ardeiul, usturoiul, ardeiul iute, continuând să amestecăm.

6
pasul

Punem coriandru, boiaua, scorțișoara, bulionul și amestecăm bine.

7
pasul

Adăugăm roșiile tăiate în bulion, clătim conserva cu apă și punem și această apă în tigaie, apoi punem zahărul și fasolea roșie scursă de zeamă și clătită bine. Amestecăm din nou, potrivim de sare și lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc mic.

8
pasul

După ce scoatem cartofii din cuptor, îi scoatem din folie, îi punem într-un tavă și, cu un cuțitaș, îi crestăm pe mijloc în forma de cruce; apăsăm pe părțile laterale ca să îi ”deschidem” puțin .

9
pasul

În deschizături punem feliuțe de cașcaval și dăm la cuptor, până se topește și rumenește cașcavalul.

10
pasul

Punem un cartof pe farfurie și punem alături niște sos cu carne.

11
pasul

Servim cu o lingură de iaurt și niște pătrunjel verde presărat deasupra.

12
pasul

Cartofii și sosul cu carne se pot congela, având astfel o masă care poate fi pregătită rapid, în caz de nevoie. Cartofii congelați se dau la cuptor; sosul poate fi servit la multe alte preparate.

13
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

scovergi, langos retete barbosu, gogosi de post, turte
altă rețetă
Scovergi | Turte prăjite
salata de paste reci cu pui reteta barbosu
alta rețetă
Salată de paste reci cu piept de pui

Adaugă comentariu