Ingrediente
-
Câteva vinete
-
Un gălbenuș de ou fiert tare
-
Un gălbenuș de ou crud
-
O linguriță de muștar Dijon
-
O ceapă tocată mărunt
-
Niște zeamă de lămâie
-
Ulei
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Coacem vinetele și le lăsam la scurs, de preferat peste noapte, în frigider. |
2
pasul
|
Zdrobim bine gălbenușul fiert, îl amestecăm cu cel crud, adăugăm muștarul și amestecăm bine. |
3
pasul
|
Punem ulei, puțin câte puțin, amestecând continuu, până când avem cantitatea dorită de maioneză. |
4
pasul
|
Adăugăm oleacă de sare, piper și un strop de zeamă de lămâie și amestecăm. |
5
pasul
|
Punem vinetele pe un tocător și le mărunțim bine, de preferat cu o lingură de lemn. |
6
pasul
|
Presăram olecuță de sare și, după ce le-am tocat bine, le amestecăm cu maioneza. |
7
pasul
|
Dacă salata va fi consumată imediat, putem pune ceapa imediat după ce am tocat-o. |
8
pasul
|
Dacă salata va fi consumată mai târziu, e de preferat să spălăm ceapa tocată sub un jet de apă rece, într-o strecurătoare și s-o scurgem bine. |
9
pasul
|
Potrivim salata de sare și de zeamă de lămâie. |
10
pasul
|
Servim cu pâine și roșii proaspete. |
11
pasul
|
Poftă mare! |