Ingrediente
-
Niște cartofi mici
-
100 mililitri de lapte de soia
-
200 mililitri de ulei de floarea soarelui
-
O lingură generoasă de muștar Dijon
-
O linguriță de oțet de mere (oțet, zeamă de lămâie)
-
Niște castraveciori la oțet tăiați feliuțe
-
Câțiva ardei gogoșari la oțet tăiați feliuțe
-
O mână de măsline Kalamata tăiate feliuțe
-
Câteva roșii uscate tăiate mărunt (facultativ)
-
O mână de capere (facultativ)
-
Niște ceapă tocată fideluță
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Fierbem cartofii într-oleacă de apă cu sare. Când se răcesc, îi tăiem în două și-i lăsăm deoparte. |
2
pasul
|
Într-un vas gradat, punem laptele de soia, uleiul, muștarul, sare, piper și oțetul. Amestecăm cu un blender de mână (mixer vertical) vreo 30 de secunde – 1 minut și maioneza este gata. Dacă nu se îngroașă, mai adăugăm olecuță de ulei și amestecăm din nou. |
3
pasul
|
Punem într-un vas mare cartofii, castraveciorii, ardeiul gogoșar, măslinele, roșiile uscate și caperele. |
4
pasul
|
Înainte de a adăuga ceapa tocată, o clătim într-o strecurătoare sub jet de apă rece, ca sa nu capete miros, apoi o stoarcem puțin și o punem peste celelalte ingrediente. |
5
pasul
|
Presărăm piper, adăugăm 2 linguri de maioneză și amestecăm. Dacă este nevoie, mai punem maioneză. |
6
pasul
|
Poftă mare! |