0 0
Supă bază de legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4 – 5 cepe mari tăiate fideluță
Niște morcovi tăiați felii
Niște păstârnac tăiat felii
Niște țelină apio (sau rădăcină) tăiată bucățele
Două fire de praz tocate
Puțin pătrunjel
Câteva boabe de piper

Supă bază de legume

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Supa stock de legume

Pași

1
pasul

Este foarte important ca legumele să fi tăiate cât mai mic posibil. Cu cât sunt tăiate mai mărunt, cu atât eliberează mai multe arome. Putem folosi ce legume vrem, dar e bine să evităm ardeiul, de pildă, pentru că tulbură supa, sau roșiile care o colorează și îi dau aciditate. De preferat să folosim legume mai dure, care dau un gust neutru.

2
pasul

Într-o oală, punem feliile de ceapă, morcovi și păstârnac.

3
pasul

Adăugăm bucățelele de țelină. Țelina verde dă un gust mult mai bun mâncării decât rădăcina de țelină, dar nu-s probleme dacă folosim rădăcină.

4
pasul

Punem puțin pătrunjel, pentru că înverzește supa.

5
pasul

La fel și prazul, de aceea folosim partea albă și verde închis, fără frunze.

6
pasul

Adăugăm boabele de piper și punem apă cât să acopere legumele.

7
pasul

Punem oala pe foc și aducem la fierbere.

8
pasul

Dăm focul la mic, punem capacul și lăsăm să fiarbă o oră – o oră și jumătate.

9
pasul

Scoatem legumele și strecurăm toată supa printr-o sită fină.
Această supă bază poate fi congelată și folosită la prepararea multor feluri de mâncare, îmbogățind natural, sănătos și semnificativ gustul.

BarbosuOficial

sarmale moldovenesti barbosu reteta sarmale
altă rețetă
Sarmale in foi de viță și foi de varză acră | Sarmale moldovenești
paine de casa fara framantare barbosu
alta rețetă
Pâine de casă | Rețeta de pâine fără frământare

Adaugă comentariu