Ingrediente
-
4 – 5 cepe mari tăiate fideluță
-
Niște morcovi tăiați felii
-
Niște păstârnac tăiat felii
-
Niște țelină apio (sau rădăcină) tăiată bucățele
-
Două fire de praz tocate
-
Puțin pătrunjel
-
Câteva boabe de piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Este foarte important ca legumele să fi tăiate cât mai mic posibil. Cu cât sunt tăiate mai mărunt, cu atât eliberează mai multe arome. Putem folosi ce legume vrem, dar e bine să evităm ardeiul, de pildă, pentru că tulbură supa, sau roșiile care o colorează și îi dau aciditate. De preferat să folosim legume mai dure, care dau un gust neutru. |
2
pasul
|
Într-o oală, punem feliile de ceapă, morcovi și păstârnac. |
3
pasul
|
Adăugăm bucățelele de țelină. Țelina verde dă un gust mult mai bun mâncării decât rădăcina de țelină, dar nu-s probleme dacă folosim rădăcină. |
4
pasul
|
Punem puțin pătrunjel, pentru că înverzește supa. |
5
pasul
|
La fel și prazul, de aceea folosim partea albă și verde închis, fără frunze. |
6
pasul
|
Adăugăm boabele de piper și punem apă cât să acopere legumele. |
7
pasul
|
Punem oala pe foc și aducem la fierbere. |
8
pasul
|
Dăm focul la mic, punem capacul și lăsăm să fiarbă o oră – o oră și jumătate. |
9
pasul
|
Scoatem legumele și strecurăm toată supa printr-o sită fină. |