0 0
Sarmale in foi de viță și foi de varză acră | Sarmale moldovenești

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ceafă de porc (900 de grame)
Kaizer (300 de grame)
O scăriță de costiță
O varză murată
Niște frunze de viță-de-vie la sare
4 morcovi de mărime medie rași
Un pahar de orez, nu cu vârf
2 - 3 linguri de bulion
O legătură mare de pătrunjel, tocat mărunt
O legătură mare de mărar, tocat mărunt
2 ouă
O conservă de roșii întregi în bulion
Niște varză dulce tocată mare
Câteva tulpini uscate de cimbru
Câteva tulpini uscate de mărar
Oleacă de cimbru uscat
Ulei de măsline sau de floarea soarelui
2 lingurițe de sare ( 20 de grame)
Piper

Sarmale in foi de viță și foi de varză acră | Sarmale moldovenești

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta sarmale ca la bunica

Pași

1
pasul

Alegem frunzele de varză murată și pe cele de viță-de-vie.

2
pasul

Desfacem binișor foile de varză, le scoatem nervurile și decupăm bucăți de mărimea unei palme. Le punem la desărat în apă rece.

3
pasul

Pregătim și frunzele de viță de vie, le tăiem cotoarele, le potrivim la mărime și le punem și pe ele la desărat.

4
pasul

Într-o tigaie, huștiuliuc niște ulei și călim ceapa la foc mic, până devine translucidă.

5
pasul

Punem morcovii și îi călim ușurel.

6
pasul

Adăugăm olecuțâcă de sare și de piper și, când morcovii s-au înmuiat, adăugăm orezul, călind în continuare.

7
pasul

Adăugăm bulionul și un strop de apă (maxim 20 de mililitri), amestecăm bine și, după 2 – 3 minute, stingem focul. Lăsăm compoziția la răcit.

8
pasul

Tocăm la mașină ceafa de porc împreună cu kaizerul de pe care am scos șoriciul.

9
pasul

Huștiuliuc cu mărarul și pătrunjelul, cimbrul uscat și ouăle.

10
pasul

Adăugăm 2 lingurițe de sare mare, oleacă de piper și huștiuliuc cu prăjeala care s-a răcit.

11
pasul

Amestecăm bine și punem olecuță de apă (aproximativ 50 de mililitri), pentru a hidrata compoziția.

12
pasul

Începem să învelim sărmăluțele: pe foaia de varză deja pregătită, punem olecuță de compoziție, rulăm frunza și împingem capetele spre interiorul sarmalei.

13
pasul

Procedăm la fel și cu frunzele de viță.

14
pasul

Dacă folosim o oală de ceramica nesmălțuită, ea trebuie umplută cu apă cu 24 de ore înainte, pentru că lutul absoarbe apa.

15
pasul

Pe fundul oalei în care vom fierbe sarmalele, punem varza dulce, apoi tulpinile uscate de cimbru și mărar și începem să așezăm sarmalele.

16
pasul

După ce completăm un rând, punem bucăți de costiță, o mână de varză dulce, apoi huștiuliuc cu niște roșii în bulion, tăiate și amestecate cu un strop de apă și olecuță de sare.

17
pasul

Repetăm operația până când terminăm sarmalele.

18
pasul

Deasupra acoperim cu varză dulce, mai punem niște tulpini de cimbru și de mărar, restul de roșii și umplem cu apă.

19
pasul

Punem capac și le dăm la cuptor, cel puțin 4 ore. La început, facem focul olecuțâcă mai tare, până începe să fiarbă, apoi îl micșorăm.

20
pasul

La cuptorul electric, setăm temperatura la 150 de grade. Pot fi fierte și pe foc, cam 2 ore – 2 ore și jumătate.

21
pasul

Servim cu mămăligă, olecuță de smântână și ardei iute.

22
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

pilaf cu msaline orez cu ciuperci retata barbosu
altă rețetă
Pilaf cu măsline și ciuperci si salata de varza
supa baza de legume barbosu
alta rețetă
Supă bază de legume

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here