1 0
Supă de bostan | Supa de dovleac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un dovleac plăcintar
Un ardei tăiat pe jumătate
O căpățână de usturoi tăiată olecuță mai sus de rădăcină
Un morcov tăiat mare
2 cepe roșii tăiate pe jumătate
2 roșii tăiate pe jumătate
O conservă de lapte de cocos
Un vârf de linguriță de chimion măcinat
Un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
Olecuță de sirop de arțar (miere de albine)
Niște crutoane (opțional)
Nițică smântână de gătit (opțional)
O mână de semințe de dovleac (floarea soarelui)
Niște fulgi de ardei iute (opțional)
Ulei de măsline
Sare
Piper

Supă de bostan | Supa de dovleac

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Supa crema de dovleac cu smantana

Pași

1
pasul

Tăiem capetele bostanului, apoi pe jumătate și scoatem cu o lingură semințele.

2
pasul

Punem jumătățile de bostan într-o tavă cu tăietura în sus.

3
pasul

În jurul lor, punem bucățile de ardei, usturoiul, morcovii, cepele și roșiile.

4
pasul

Presărăm sare, piper și ulei de măsline peste fiecare legumă în parte.

5
pasul

Dăm la cuptor, pentru 45 de minute – o oră (în funcție de mărimea bostanului), la 200 de grade. Legumele se coc mai repede și le scoatem când sunt coapte.

6
pasul

După 45 de minute, verificăm dacă bostanul s-a copt înțepându-l cu un cuțit; dacă vârful cuțitului intră ușor, e gata. Dacă nu, îl întoarcem cu coaja în sus și-l mai coacem oleacă.

7
pasul

Când s-a copt, îl curățam de coajă și-l punem, bucățele, în vasul blenderului. Dacă nu avem, putem folosi un mixer vertical.

8
pasul

Îl mixăm puțin, stoarcem în blender usturoiul copt în coajă și adăugăm celelalte legume coapte.

9
pasul

Punem 50 mililitri de apă și o jumătate din laptele de cocos, olecuță de sare, piper, chimionul și scorțișoara și mixăm.

10
pasul

Verificăm consistența supei și, dacă este cazul, mai punem olecuțâcă de apă și lapte de cocos.

11
pasul

Potrivim de sare, punem siropul de arțar și mai mixăm olecuță.

12
pasul

Servim cu crutoane, semințe de bostan și smântână. Dacă vrem, presăram niște fulgi de ardei iute, că fără iuțală, viața e pustiu, oleacă de piper și un strop de ulei de măsline.

13
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

Ceafa de porc in sos de vin la cuptor retete barbosu
altă rețetă
Ceafă de porc în sos de vin roșu | Ceafa la cuptor
reteta risotto cu ciuperci, risotto clasi reteta barbosu
alta rețetă
Risotto cu ciuperci si parmezan | Reteta risotto cremos

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here