Ingrediente
-
Câteva ciuperci mari
-
O bucată generoasă de unt
-
O șalotă tăiata foarte mărunt (ceapă)
-
O țelină apio tăiată foarte mărunt
-
200 grame de orez special pentru risotto
-
Niște usturoi tocat mărunt
-
150 mililitri de vin alb sec
-
Niște supă de pui
-
Niște parmezan ras
-
Oleacă de ceapă verde tăiată subțire (opțional)
-
Câteva bucățele de brânză gorgonzola (opțional)
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem la foc mediu spre mic o cratiță și topim untul apoi punem ceapa și țelina și le înmuiem bine. |
2
pasul
|
Adăugăm orezul și sotăm până își schimbă culoarea. Dacă este cazul, mai punem olecuță de ulei de măsline. |
3
pasul
|
După ce călim bine orezul, punem usturoiul și huștiuliuc cu vinul. Continuăm să amestecăm. |
4
pasul
|
Când a fost absorbit tot lichidul, punem un polonic, un polonic și jumătate de supă de pui fierbinte, amestecând continuu. Când a rămas aproape pe sec, huștiuliuc cu un polonic de supă. |
5
pasul
|
Continuăm să repetăm operația, sub amestecare continuă, până când orezul s-a gătit. Compoziția trebuie să fie cremoasă, nici prea moale, nici prea tare. Folosim aproximativ de 3 ori mai multă supă decât cantitatea de orez. |
6
pasul
|
Punem olecuță de sare, piper și, când orezul s-a fiert, stingem focul, punem parmezanul, o bucățică de unt, amestecăm, îi punem capac și-l lăsăm la odihnit. |
7
pasul
|
Ștergem foarte bine ciupercile cu un șervețel, rupem codițele și, cu o lingură, radem toate lamele de sub pălărie. |
8
pasul
|
Le punem pe o hârtie de copt într-o tavă, le presărăm cu sare, piper și ulei și le dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 – 15 minute. |
9
pasul
|
Când sunt gata, punem o ciupercă pe farfurie, punem deasupra și lângă ea risotto, mai presărăm olecuță de sare, piper și ulei de măsline și niște ceapă verde tăiată subțire. Putem pune și câteva bucățele de brânză gorgonzola. Servim cu salată. |
10
pasul
|
Poftă mare! |