0 0
Risotto cu ciuperci si parmezan | Reteta risotto cremos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Câteva ciuperci mari
O bucată generoasă de unt
O șalotă tăiata foarte mărunt (ceapă)
O țelină apio tăiată foarte mărunt
200 grame de orez special pentru risotto
Niște usturoi tocat mărunt
150 mililitri de vin alb sec
Niște supă de pui
Niște parmezan ras
Oleacă de ceapă verde tăiată subțire (opțional)
Câteva bucățele de brânză gorgonzola (opțional)
Ulei de măsline
Sare
Piper

Risotto cu ciuperci si parmezan | Reteta risotto cremos

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Reteta de risotto clasic sau risotto bianco

Pași

1
pasul

Încingem la foc mediu spre mic o cratiță și topim untul apoi punem ceapa și țelina și le înmuiem bine.

2
pasul

Adăugăm orezul și sotăm până își schimbă culoarea. Dacă este cazul, mai punem olecuță de ulei de măsline.

3
pasul

După ce călim bine orezul, punem usturoiul și huștiuliuc cu vinul. Continuăm să amestecăm.

4
pasul

Când a fost absorbit tot lichidul, punem un polonic, un polonic și jumătate de supă de pui fierbinte, amestecând continuu. Când a rămas aproape pe sec, huștiuliuc cu un polonic de supă.

5
pasul

Continuăm să repetăm operația, sub amestecare continuă, până când orezul s-a gătit. Compoziția trebuie să fie cremoasă, nici prea moale, nici prea tare. Folosim aproximativ de 3 ori mai multă supă decât cantitatea de orez.

6
pasul

Punem olecuță de sare, piper și, când orezul s-a fiert, stingem focul, punem parmezanul, o bucățică de unt, amestecăm, îi punem capac și-l lăsăm la odihnit.

7
pasul

Ștergem foarte bine ciupercile cu un șervețel, rupem codițele și, cu o lingură, radem toate lamele de sub pălărie.

8
pasul

Le punem pe o hârtie de copt într-o tavă, le presărăm cu sare, piper și ulei și le dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 – 15 minute.

9
pasul

Când sunt gata, punem o ciupercă pe farfurie, punem deasupra și lângă ea risotto, mai presărăm olecuță de sare, piper și ulei de măsline și niște ceapă verde tăiată subțire. Putem pune și câteva bucățele de brânză gorgonzola. Servim cu salată.

10
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

Supa de bostan, supa de dovlec, retete barbosu
altă rețetă
Supă de bostan | Supa de dovleac
pui la ceaun barbosu pui la ceaun moldovenesc
alta rețetă
Pui rumenit la ceaun cu usturoi

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here