0 0
Biban de mare la cuptor cu legume și oleacă de sos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 pești (biban de mare, doradă, păstrăv, somon, cod, macrou)
Sparanghel
Broccoli
Două cepe
Doi morcovi
Doi morcovi
Un băț de țelină
Un ardei
Două lămâi
2 catei de usturoi
Usturoi granulat
Niste cimbrișor
Vreo doua capere
Cateva fire de pătrunjel
Zeama de lamaie
Putin Unt
Ulei de măsline
Sare si Piper

Biban de mare la cuptor cu legume și oleacă de sos

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Tăiem capul, coada și aripioarele peștelui. Crestăm pe ambele părți bucățile rămase și le punem pe o farfurie.

2
pasul

Capetele, cozile și aripioarele se pun într-o oală.

3
pasul

Tăiem capetele tari ale sparanghelului și cozile de la broccoli și huștiuluc cu ele în oală.

4
pasul

Mai punem jumătate de ceapă netocată, un morcov și tulpina de țelină tăiate în bucăți mari, doi căței de usturoi și 2-3 boabe de piper și acoperim totul cu apă.

5
pasul

Punem la fiert, la foc mic, pentru a obține un stock de pește, pe care îl folosim la sos. Ideal ar fi să-l fierbem o oră - o oră și jumătate la foc mititel, dar nu-i bai dacă fierbe doar 45 de minute – o oră.

6
pasul

Într-o tavă, punem o foaie de hârtie de copt, peste care așezăm trunchiurile de pește, le presărăm cu sare și piper și le stropim cu ulei de măsline.

7
pasul

În interiorul peștelui băgăm cimbrișor și-l dăm deoparte oleacă.

8
pasul

Într-un castron amestecăm bine dovlecelul tăiat felii, un morcov tăiat pe lung, broccoli, asparagus, jumătatea de ceapa tăiată peștișori, ulei de măsline, sare, piper și usturoi granulat.

9
pasul

Așezăm legumele pe lângă pește.

10
pasul

Mai punem deasupra oleacă de ulei de măsline și felii de lămâie.

11
pasul

Împăturim foaia de hârtie astfel încât să fie cât mai etanșă și dăm la cuptor 20 de minute, la 180 de grade.

12
pasul

După cele 20 de minute, desfacem partea de deasupra a hârtiei și punem din nou tava la cuptor, cu foc deasupra ca să se rumenească, încă 10 minute.

13
pasul

Cât peștele stă în cuptor, topim într-o tigaie puțin unt (ulei de măsline) și huștiuluc o ceapă tăiată foarte mărunt, pe care o sotăm la foc mic.

14
pasul

Adăugăm olecuță de stock strecurat, zeama de la o lămâie, sare și piper și fierbem până se reduce lichidul la jumătate.

15
pasul

Huștiuluc 2- 3 lingurițe de capere și fierbem încă 2 minute, apoi mai punem un cubuleț de unt, stingem focul și adăugăm o mână generoasă de pătrunjel și... gata sosul!

16
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

tocanita de ciuperci cu pui
altă rețetă
Tocăniță de ciuperci cu pulpe de pui dezosate
reteta cartofi frantuzesti
alta rețetă
Reteta rapida de cartofi franțuzesti

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here