Ingrediente
-
2 pești (biban de mare, doradă, păstrăv, somon, cod, macrou)
-
Sparanghel
-
Broccoli
-
Două cepe
-
Doi morcovi
-
Doi morcovi
-
Un băț de țelină
-
Un ardei
-
Două lămâi
-
2 catei de usturoi
-
Usturoi granulat
-
Niste cimbrișor
-
Vreo doua capere
-
Cateva fire de pătrunjel
-
Zeama de lamaie
-
Putin Unt
-
Ulei de măsline
-
Sare si Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem capul, coada și aripioarele peștelui. Crestăm pe ambele părți bucățile rămase și le punem pe o farfurie. |
2
pasul
|
Capetele, cozile și aripioarele se pun într-o oală. |
3
pasul
|
Tăiem capetele tari ale sparanghelului și cozile de la broccoli și huștiuluc cu ele în oală. |
4
pasul
|
Mai punem jumătate de ceapă netocată, un morcov și tulpina de țelină tăiate în bucăți mari, doi căței de usturoi și 2-3 boabe de piper și acoperim totul cu apă. |
5
pasul
|
Punem la fiert, la foc mic, pentru a obține un stock de pește, pe care îl folosim la sos. Ideal ar fi să-l fierbem o oră - o oră și jumătate la foc mititel, dar nu-i bai dacă fierbe doar 45 de minute – o oră. |
6
pasul
|
Într-o tavă, punem o foaie de hârtie de copt, peste care așezăm trunchiurile de pește, le presărăm cu sare și piper și le stropim cu ulei de măsline. |
7
pasul
|
În interiorul peștelui băgăm cimbrișor și-l dăm deoparte oleacă. |
8
pasul
|
Într-un castron amestecăm bine dovlecelul tăiat felii, un morcov tăiat pe lung, broccoli, asparagus, jumătatea de ceapa tăiată peștișori, ulei de măsline, sare, piper și usturoi granulat. |
9
pasul
|
Așezăm legumele pe lângă pește. |
10
pasul
|
Mai punem deasupra oleacă de ulei de măsline și felii de lămâie. |
11
pasul
|
Împăturim foaia de hârtie astfel încât să fie cât mai etanșă și dăm la cuptor 20 de minute, la 180 de grade. |
12
pasul
|
După cele 20 de minute, desfacem partea de deasupra a hârtiei și punem din nou tava la cuptor, cu foc deasupra ca să se rumenească, încă 10 minute. |
13
pasul
|
Cât peștele stă în cuptor, topim într-o tigaie puțin unt (ulei de măsline) și huștiuluc o ceapă tăiată foarte mărunt, pe care o sotăm la foc mic. |
14
pasul
|
Adăugăm olecuță de stock strecurat, zeama de la o lămâie, sare și piper și fierbem până se reduce lichidul la jumătate. |
15
pasul
|
Huștiuluc 2- 3 lingurițe de capere și fierbem încă 2 minute, apoi mai punem un cubuleț de unt, stingem focul și adăugăm o mână generoasă de pătrunjel și... gata sosul! |
16
pasul
|
Poftă mare! |