0 0
Cartofi carbonara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4 cartofi roșii tăiați bucăți mai mari
Niște bacon cubulețe (kaizer)
2 gălbenușuri
Un ou întreg
Niște parmezan ras
Ulei de măsline
Sare
Piper

Info

Cartofi carbonara

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Punem feliile de cartofi într-o oală, îi acoperim cu apă, huștiuliuc un strop de sare și îi punem la fiert, cam 7 minute de când încep să clocotească. Cartofii trebuie sa fiarbă doar pe jumătate.

2
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm baconul și prăjim.

3
pasul

Stingem focul și scoatem baconul prăjit.

4
pasul

Amestecăm 2 gălbenușuri cu un ou întreg, punem sare și piper și huștiuliuc cu parmezanul ras. Adăugăm un pic de apă de la cartofii care fierb, pentru a găti oleacă ouăle.

5
pasul

Scurgem apa de la cartofi dar păstrăm o ceașcă din aceasta.

6
pasul

În tigaia în care am prăjit baconul mai punem olecuță de ulei și huștiuliuc cu cartofii semifierți.

7
pasul

Punem sare, piper și rumenim, apoi adăugăm baconul prăjit.

8
pasul

Punem sare, piper și rumenim, apoi adăugăm baconul prăjit.

9
pasul

Adăugăm și oleacă din apa în care au fiert cartofii și amestecăm.

10
pasul

Mai punem niște parmezan ras și olecuță de piper.

11
pasul

Poftă mare!

altă rețetă
Cotlet de porc întreg la cuptor | Cartofi la cuptor | Garnitură de varză de Bruxelles
alta rețetă
Mazăre cu cârnați proaspeți

Adaugă comentariu