Ingrediente
-
4 cartofi roșii tăiați bucăți mai mari
-
Niște bacon cubulețe (kaizer)
-
2 gălbenușuri
-
Un ou întreg
-
Niște parmezan ras
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Punem feliile de cartofi într-o oală, îi acoperim cu apă, huștiuliuc un strop de sare și îi punem la fiert, cam 7 minute de când încep să clocotească. Cartofii trebuie sa fiarbă doar pe jumătate. |
2
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm baconul și prăjim. |
3
pasul
|
Stingem focul și scoatem baconul prăjit. |
4
pasul
|
Amestecăm 2 gălbenușuri cu un ou întreg, punem sare și piper și huștiuliuc cu parmezanul ras. Adăugăm un pic de apă de la cartofii care fierb, pentru a găti oleacă ouăle. |
5
pasul
|
Scurgem apa de la cartofi dar păstrăm o ceașcă din aceasta. |
6
pasul
|
În tigaia în care am prăjit baconul mai punem olecuță de ulei și huștiuliuc cu cartofii semifierți. |
7
pasul
|
Punem sare, piper și rumenim, apoi adăugăm baconul prăjit. |
8
pasul
|
Punem sare, piper și rumenim, apoi adăugăm baconul prăjit. |
9
pasul
|
Adăugăm și oleacă din apa în care au fiert cartofii și amestecăm. |
10
pasul
|
Mai punem niște parmezan ras și olecuță de piper. |
11
pasul
|
Poftă mare! |