• Home
  • *Toate Reţetele
  • Cotlet de porc întreg la cuptor | Cartofi la cuptor | Garnitură de varză de Bruxelles
0 0
Cotlet de porc întreg la cuptor | Cartofi la cuptor | Garnitură de varză de Bruxelles

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1,5 kilograme de cotlet de porc fără șoric (pulpă de porc, orice bucată de carne de porc care are un strat de grăsime deasupra)
O ceapă tăiată în jumătăți
Niște morcov tăiat în bucăți mari
Țelină rădăcină, de asemenea bucăți mari
Un fenicul tăiat în sferturi
Niște căței de usturoi tăiați jumătăți
2 foi de dafin
O mână de cimbrișor verde
Câteva boabe de coriandru
Câteva boabe de piper
2 – 3 cuișoare
Câțiva cartofi tăiați pe jumătate (de preferat roz)
Niște dulceață de caise
Oleacă de miere de albine
Niște oțet
Oleacă de grăsime de rață (de purcel)
Niște varză de Bruxelles
Câteva bucățele de kaizer (șunculiță, bacon)
Puțină coajă de lămâie
Olecuță de zeamă de lămâie
Sare
Piper

Cotlet de porc întreg la cuptor | Cartofi la cuptor | Garnitură de varză de Bruxelles

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Friptura de porc cu cartofi la cuptor perfecta pentru o zi de sarbatoare

Pași

1
pasul

Cotletul trebuie legat strâns cu o sfoară.

2
pasul

Punem cotletul întreg la fiert, operație pe care o putem face cu o zi înainte, lăsăm să clocotească și luăm toată spuma.

3
pasul

Adăugăm legumele: ceapa, morcov, rădăcină de țelină, feniculul, usturoiul, foile de dafin, cimbrișorul, boabele de coriandru și piper oleacă zdrobite și cuișoarele.

4
pasul

Punem și sarea, câte o linguriță pentru fiecare jumătate de kilogram de carne.

5
pasul

Acoperim totul cu apă, punem capacul oleacă într-o parte și fierbem la foc mic, pentru o oră și jumătate, în cazul nostru.

6
pasul

Timpul de fierbere este de 45 de minute - o oră pentru fiecare kilogram de carne, plus o jumătate de oră. Trebuie să ținem cont de faptul că vom găti carnea și în cuptor.

7
pasul

Punem cartofii într-un vas, îi acoperim cu apă, adăugăm sare și îi punem la fiert.

8
pasul

Facem glazura pentru carne: punem la foc într-o tigaie oleacă de dulceață de caise și mierea, amestecăm și mai punem oleacă de oțet și niște crenguțe de cimbrișor. Amestecăm din nou și stingem focul. Și glazura poate fi pregătită cu o zi înainte, doar că va trebui adusă la temperatura camerei când o punem pe carne.

9
pasul

Când s-au fiert cartofii, îi scurgem bine de apă și îi punem la cuptor sau îi lăsăm pentru a-i pregăti ziua următoare.

10
pasul

Când e gata carnea, scoatem sfoara și crestăm stratul de grăsime, mai întâi pe urmele de sforii. Crestăm apoi și pe lung.

11
pasul

Punem carnea la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 – 15 minute, sau până când începe să se rumenească.

12
pasul

Reîncălzim olecuțâcă glazura și huștiuliuc cu ea peste cotlet. Mai punem în tavă o jumătate de polonic din zeama în care a fiert carnea.

13
pasul

Dăm tava la cuptor la 170 de grade, pentru 30 – 35 de minute. La fiecare 10 minute, punem cu lingura zeama din tavă peste carne.

14
pasul

Când s-a rumenit, o lăsăm olecuțâcă la odihnit.

15
pasul

Într-o altă tavă, punem niște grăsime de rață, o încălzim și huștiuliuc cu cartofii.

16
pasul

Cu o lingură, punem grăsime peste cartofi, apoi îi dăm la cuptor la 200 de grade, pentru 20 de minute.

17
pasul

Ne ocupăm de cea de-a doua garnitură.

18
pasul

Punem o oală cu apă pe foc, cu un strop de sare.

19
pasul

Când s-a înfierbântat, huștiuliuc cu varza de Bruxelles, pe care o lăsăm să fiarbă maxim 5 minute.

20
pasul

Punem pe foc o tigaie și punem șunculița. Când aceasta s-a prăjit, punem verzișoarele scurse, niște piper, puțină sare și le rumenim olecuță.

21
pasul

Radem deasupra coajă de lămâie, stoarcem și niște zeamă de lămâie, amestecăm și stingem focul.

22
pasul

Mutăm cotletul pe tocător, scurgem grăsimea din tavă, încălzim tava pe foc, punem un polonic din zeama în care a fiert carnea și amestecăm.

23
pasul

Punem foarte puțină sare, puțin piper, stingem focul și strecurăm zeama într-un castronel.

24
pasul

Tăiem cotletul, punem pe un platou, așezăm și cartofii și varza de Bruxelles și punem zeama strecurată peste carne.

25
pasul

Servim cu salată.

26
pasul

Poftă mare!

altă rețetă
Musaca grecească cu vinete
alta rețetă
Cartofi carbonara

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here