0 0
Scovergi | Turte prăjite

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

350 grame de apă
2 linguri de zahăr
Un pliculeț de drojdie uscată
500 grame de făină
Ulei de floarea soarelui
Sare

Scovergi | Turte prăjite

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Scovergi fara lapte si oua. Scovergi ca la bunica.

Pași

1
pasul

În apa călduță punem zahărul și drojdia uscată și amestecăm bine. Dacă folosim cubuleț de drojdie, soluția de apă, zahăr, drojdie trebuie lăsată cam 10 minute la activat.

2
pasul

Într-un castron, punem făina și soluția de drojdie, presărăm un praf de sare și amestecăm bine, la început cu o furculiță.

3
pasul

După ce am încorporat toată făina, presărăm olecuțâcă de făină pe blat și frământăm aluatul, trântindu-l din când în când. Dacă aluatul lipește, mai presărăm foarte puțină făină.

4
pasul

După aproximativ 10 minute, ungem bine cu ulei un castron și bila de aluat și punem aluatul în castron; acoperim cu folie (dar nu etanș) sau cu un prosop și lăsăm la crescut cam 40 de minute sau până își dublează volumul.

5
pasul

Încingem bine uleiul într-o tigaie, ungem un tocător și mâinile cu puțin ulei, luăm o bucată de aluat și o întindem pe tocător.

6
pasul

Verificăm dacă uleiul este încins punând în tigaie o bucățică mică de aluat, pe care o scoatem, ca să nu se ardă.

7
pasul

Dăm focul la mediu și huștiuliuc cu turta în ulei. Cât se prăjește, pregătim alta pe tocător.

8
pasul

Când s-a rumenit, o întoarcem pe cealaltă parte, apoi o scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețel de hârtie și o presărăm cu zahăr tos. Procedăm la fel, până se termină aluatul.

9
pasul

Servim cu dulceață, zahăr vanilat, fineti, după gust.

10
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

ciocolata calda de casa cu frisca retete barbosu
altă rețetă
Ciocolată caldă de casa cu frisca
cartofi copti cu cascaval, reteta de chilli con carne barbosu
alta rețetă
Cartofi copți cu cașcaval și chilli con carne

Adaugă comentariu