Ingrediente
-
350 grame de apă
-
2 linguri de zahăr
-
Un pliculeț de drojdie uscată
-
500 grame de făină
-
Ulei de floarea soarelui
-
Sare
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
În apa călduță punem zahărul și drojdia uscată și amestecăm bine. Dacă folosim cubuleț de drojdie, soluția de apă, zahăr, drojdie trebuie lăsată cam 10 minute la activat. |
2
pasul
|
Într-un castron, punem făina și soluția de drojdie, presărăm un praf de sare și amestecăm bine, la început cu o furculiță. |
3
pasul
|
După ce am încorporat toată făina, presărăm olecuțâcă de făină pe blat și frământăm aluatul, trântindu-l din când în când. Dacă aluatul lipește, mai presărăm foarte puțină făină. |
4
pasul
|
După aproximativ 10 minute, ungem bine cu ulei un castron și bila de aluat și punem aluatul în castron; acoperim cu folie (dar nu etanș) sau cu un prosop și lăsăm la crescut cam 40 de minute sau până își dublează volumul. |
5
pasul
|
Încingem bine uleiul într-o tigaie, ungem un tocător și mâinile cu puțin ulei, luăm o bucată de aluat și o întindem pe tocător. |
6
pasul
|
Verificăm dacă uleiul este încins punând în tigaie o bucățică mică de aluat, pe care o scoatem, ca să nu se ardă. |
7
pasul
|
Dăm focul la mediu și huștiuliuc cu turta în ulei. Cât se prăjește, pregătim alta pe tocător. |
8
pasul
|
Când s-a rumenit, o întoarcem pe cealaltă parte, apoi o scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețel de hârtie și o presărăm cu zahăr tos. Procedăm la fel, până se termină aluatul. |
9
pasul
|
Servim cu dulceață, zahăr vanilat, fineti, după gust. |
10
pasul
|
Poftă mare! |