0 0
Turte rupte moldovenesti cu nuca | Scutecele Domnului

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 grame de zahar
2 linguri de miere
O lămâie
O portocală
O linguriță de pastă de vanilie
O sticluță de esență de rom
400 – 500 grame de nucă măcinată
100 grame de zahăr vanilinat
Un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
O jumătate de kilogram de făină albă (000)
O lingură de ulei de măsline

Turte rupte moldovenesti cu nuca | Scutecele Domnului

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Turtele rupte sau turte de Craciun se pot face cu nuca sau julfa fiind delicioase in ambele variante. In familia mea, traditional erau facute cu nuca.

Pași

1
pasul

Punem într-o cratiță 1,5 litri de apă, zahărul și mierea.

2
pasul

Radem lămâia și portocala direct în vas.

3
pasul

Tăiem portocala felii, stoarcem bine și huștiuliuc în sirop.

4
pasul

Stoarcem jumătate de lămâie, punem pasta de vanilie și esența de rom, și lăsăm să clocotească până se dizolvă zahărul și se amestecă aromele.

5
pasul

Când clocotește și s-a dizolvat zahărul stingem focul, punem capac și lăsam să se răcească.

6
pasul

Peste miezul de nucă măcinat punem zahărul vanilinat și scorțișoara și amestecăm bine.

7
pasul

Într-un castron punem făina, 250 mililitri de apă și olecuțâcă de sare.

8
pasul

Frământăm bine și adăugăm o lingură de ulei, continuând frământarea.

9
pasul

După vreo 10 minute de frământare, acoperim castronul cu un prosop și lăsăm aluatul să se odihnească.

10
pasul

După alte 10 minute, presărăm făină pe blat, rupem o bucățică de aluat cât o bilă potrivit de mare și o întindem cu mâna, apoi cu sucitorul, până obținem o foaie cât se poate de subțire.

11
pasul

Punem foaia de aluat pe un tocător presărat cu olecuțâcă de făină și o dăm și pe ea cu un strop de făină.

12
pasul

Repetăm operația până când terminăm tot aluatul.

13
pasul

Încingem o tigaie pe foc mediu și huștiuliuc cu o foaie de aluat. După 1 minut – 1 minut și jumătate o întoarcem pe partea cealaltă și o mai lăsăm 30 de secunde. O punem pe o farfurie.

14
pasul

Ștergem tigaia cu un șervețel pentru a îndepărta toate urmele de făină, care s-ar arde și s-ar lipi de următoarea turtă.

15
pasul

Procedam la fel până le terminăm pe toate.

16
pasul

Aducem vasul cu sirop, scoatem feliile de portocală și huștiuliuc cu turtele în sirop.

17
pasul

Punem câte 3 și le lăsăm oleacă la muiat.

18
pasul

Scoatem una pe o farfurie, o aranjăm nițel, punem deasupra un strat de nucă măcinată, apoi punem altă turta înmuiată, alt strat de nucă, până când terminăm turtele.

19
pasul

Dacă se rupe vreo foaie, nu-i nicio problemă, o aranjăm în farfurie așa cum e.

20
pasul

Deasupra punem nucă din belșug.

21
pasul

Le acoperim cu folie și le punem în frigider, cel puțin 12 ore.

22
pasul

Poftă mare!

pui la cuptor pui la cuptor cu cartofi pui la cuptor cu legume
altă rețetă
Pui la cuptor cu legume | Sunday roast
tort de mere barbosu tort de mere rasturnat tort de mere cu frisca
alta rețetă
Tort de mere

Adaugă comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here