Ingrediente
-
O ceapă tăiată mărunt
-
2 morcovi rași
-
Un pahar de orez
-
O mână de măsline Kalamata maro
-
3 pahare de supă vegetală
-
Un ardei gras tăiat pe jumătate
-
Un păstârnac mititel tăiat pe jumătate
-
Niște ciupercuțe tăiate pe jumătate
-
Doi căței de usturoi feliuțe
-
Olecuțică de sos de soia
-
O mână de pătrunjel tocat
-
O varză tocată
-
Un măr ras
-
O mână de mărar
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
-
Olecuță oțet de mere
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei de măsline într-o oală, adăugăm ceapa și-o călim. |
2
pasul
|
Când s-a înmuiat olecuță, huștiuliuc cu un morcov ras și îl înmuiem un pic. |
3
pasul
|
Apoi punem orezul și călim în continuare. |
4
pasul
|
Adăugăm măslinele și le încălzim olecuță și pe ele. |
5
pasul
|
Huștiuliuc cu 3 pahare de supă vegetală fierbinte, măsurată cu același pahar cu care am măsurat orezul și amestecăm. |
6
pasul
|
Punem niște sare, niște piper, ardeiul gras și păstârnacul și aducem la clocot. |
7
pasul
|
Când clocotește bine, punem oala pentru 40 – 45 de minute, la 200 de grade, în cuptorul preîncălzit. |
8
pasul
|
Într-o tigaie încinsă, fără ulei, punem ciupercuțele și le rumenim bine, apoi adăugăm niște ulei și le prăjim. |
9
pasul
|
Punem doar piper, huștiuliuc cu usturoiul, prăjim pentru 30 de secunde și adăugăm olecuță de sos de soia. |
10
pasul
|
Avem grija să nu punem prea mult sos de soia, să nu sărăm prea tare ciupercuțele. |
11
pasul
|
Stingem focul și hustiuliuc cu pătrunjelul. |
12
pasul
|
Între timp, tăiem varza, o frecăm cu olecuță de sare, adăugăm morcovul ras și mai radem și un măr. |
13
pasul
|
Punem o mână de mărar, ulei și oțet de mere și amestecăm. |
14
pasul
|
Când pilaful e gata, scoatem ardeiul și păstârnacul din oală și amestecăm. |
15
pasul
|
Servim pilaful cu ciupercuțe și salată de varză. |
16
pasul
|
Poftă mare! |