0 0
Paste cu sos cremos si ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200g de paste
Aprox 300 g de ciuperci taiate felii.
100ml smantana pentru gatit.
Parmezan proaspat razuit.
1 ceapa rosie taiata marunt
1 lingura de rosii uscate taiate marunt
3 catei de usturoi taiati marunt.
50ml vin alb
2-3 linguri ulei de masline
Sare
Piper

Paste cu sos cremos si ciuperci

Papardele cu ciuperci

puteti folosi ce paste doriti

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Intr-o oala, punem la fiert niste apa in care adaugam jumatate de lingurita de sare.
Cand apa clocoteste punem la fiert pastele.
Le fierbem cu doua minute mai putin decat scrie pe ambalaj.

2
pasul

Incingem doua, trei linguri de ulei de maslina intr-o tigaie dupa care adaugam ceapa taiata marunt.
Calim ceapa pana cand devine translucida.

3
pasul

Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ciupercile taiate. Atentie, e foarte important ca ciupercile sa nu fie spalata doar curatate cu un servetel umezit. Daca sunt foarte murdare putem sa indepartam pielita de pe ciuperci, dar nu le spalam.

4
pasul

Punem niste sare si prajim ciupercile pana cand se rumenesc.

5
pasul

Hustiuliuc cu niste rosii uscate taiate marunt.

6
pasul

Adaugam si usturoiul si mai prajim cateva secunde dupa care adaugam un sfert de pahar de vin.

7
pasul

Dupa ce a scazut la jumatate tot lichidul din tigaie adaugam smantana pentru gatit. Potrivim de sare si piper dupa care lasam sosul sa scada putin.

8
pasul

Hustiuliuc cu pastele fierte in sos. lasam sa fiarba pastele inca doua minute. Daca se ingroasa prea tare sosul putem pune niste apa de la paste.

9
pasul

Stingem focul adaugam niste parmezan ras si amestecam.

10
pasul

Servim cu putin patrunjel proaspat tocat, parmezan ras si un vin bun.

BarbosuOficial

salata de cartofi
altă rețetă
Salata de cartofi cu macrou afumat
salata de paste reci
alta rețetă
Salată de paste reci cu piept de pui, mozzarella și pesto

Adaugă comentariu