Ingrediente
-
200g de paste
-
Aprox 300 g de ciuperci taiate felii.
-
100ml smantana pentru gatit.
-
Parmezan proaspat razuit.
-
1 ceapa rosie taiata marunt
-
1 lingura de rosii uscate taiate marunt
-
3 catei de usturoi taiati marunt.
-
50ml vin alb
-
2-3 linguri ulei de masline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Intr-o oala, punem la fiert niste apa in care adaugam jumatate de lingurita de sare. |
2
pasul
|
Incingem doua, trei linguri de ulei de maslina intr-o tigaie dupa care adaugam ceapa taiata marunt. |
3
pasul
|
Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ciupercile taiate. Atentie, e foarte important ca ciupercile sa nu fie spalata doar curatate cu un servetel umezit. Daca sunt foarte murdare putem sa indepartam pielita de pe ciuperci, dar nu le spalam. |
4
pasul
|
Punem niste sare si prajim ciupercile pana cand se rumenesc. |
5
pasul
|
Hustiuliuc cu niste rosii uscate taiate marunt. |
6
pasul
|
Adaugam si usturoiul si mai prajim cateva secunde dupa care adaugam un sfert de pahar de vin. |
7
pasul
|
Dupa ce a scazut la jumatate tot lichidul din tigaie adaugam smantana pentru gatit. Potrivim de sare si piper dupa care lasam sosul sa scada putin. |
8
pasul
|
Hustiuliuc cu pastele fierte in sos. lasam sa fiarba pastele inca doua minute. Daca se ingroasa prea tare sosul putem pune niste apa de la paste. |
9
pasul
|
Stingem focul adaugam niste parmezan ras si amestecam. |
10
pasul
|
Servim cu putin patrunjel proaspat tocat, parmezan ras si un vin bun. |