0 0
Pui rumenit la ceaun cu usturoi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Un pui de preferat organic sau de țară
Niște căței de usturoi
O jumătate de pahar de vin
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper

Pui rumenit la ceaun cu usturoi

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pui la ceaun moldovenesc servit cu mamaliga, usturoi si cartofi prajiti

Pași

1
pasul

Tranșăm puiul în bucăți și presărăm carnea (fără spate) cu sare și piper.

2
pasul

Încingem bine un ceaun (oală de fontă), punem ulei și-l încingem bine și pe el.

3
pasul

Punem bucățile de carne la prăjit, întâi cu pielea în jos unde e cazul, fără a aglomera oala și le prăjim câte 2 minute pe fiecare parte.

4
pasul

Punem 3 căței de usturoi și huștiuliuc cu vinul; lăsăm clocotească, punem capacul și facem focul mic.

5
pasul

Fierbem minim 40 de minute, verificând din 10 în 10 minute să nu rămână fără lichid, caz în care adăugăm olecuțâcă de apă sau vin.

6
pasul

Repetăm operația, adăugând foarte puțin lichid, până când carnea aproape se desprinde de pe os.

7
pasul

După vreo 20 de minute, dacă e prea mult lichid, luăm capacul și continuăm gătirea fără capac.

8
pasul

Între timp, facem un mujdei din usturoi pisat cu sare, apoi frecăm oleacă cu ulei și adăugăm un pic de apă.

9
pasul

Punem 2 – 3 linguri de mujdei peste carne, învârtim bucățile, stingem focul și punem, din nou, capacul.

10
pasul

Servim cu mămăligă, mujdei și cartofi prăjiți.

11
pasul

Poftă mare!

BarbosuOficial

reteta risotto cu ciuperci, risotto clasi reteta barbosu
altă rețetă
Risotto cu ciuperci si parmezan | Reteta risotto cremos
ciocolata calda de casa cu frisca retete barbosu
alta rețetă
Ciocolată caldă de casa cu frisca

Adaugă comentariu