Ingrediente
-
Un pui de preferat organic sau de țară
-
Niște căței de usturoi
-
O jumătate de pahar de vin
-
Ulei de floarea soarelui
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tranșăm puiul în bucăți și presărăm carnea (fără spate) cu sare și piper. |
2
pasul
|
Încingem bine un ceaun (oală de fontă), punem ulei și-l încingem bine și pe el. |
3
pasul
|
Punem bucățile de carne la prăjit, întâi cu pielea în jos unde e cazul, fără a aglomera oala și le prăjim câte 2 minute pe fiecare parte. |
4
pasul
|
Punem 3 căței de usturoi și huștiuliuc cu vinul; lăsăm clocotească, punem capacul și facem focul mic. |
5
pasul
|
Fierbem minim 40 de minute, verificând din 10 în 10 minute să nu rămână fără lichid, caz în care adăugăm olecuțâcă de apă sau vin. |
6
pasul
|
Repetăm operația, adăugând foarte puțin lichid, până când carnea aproape se desprinde de pe os. |
7
pasul
|
După vreo 20 de minute, dacă e prea mult lichid, luăm capacul și continuăm gătirea fără capac. |
8
pasul
|
Între timp, facem un mujdei din usturoi pisat cu sare, apoi frecăm oleacă cu ulei și adăugăm un pic de apă. |
9
pasul
|
Punem 2 – 3 linguri de mujdei peste carne, învârtim bucățile, stingem focul și punem, din nou, capacul. |
10
pasul
|
Servim cu mămăligă, mujdei și cartofi prăjiți. |
11
pasul
|
Poftă mare! |