0 0
Varză dulce cu costiță afumată

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

O varză
Niște scăriță afumată tăiată
2 cepe de mărime medie, tocate
2 morcovi rași
Oleacă de pastă de ardei
2 linguri de bulion
Niște cimbru uscat
O jumătate de pahar de vin alb
Ulei de măsline
Sare
Piper

Varză dulce cu costiță afumată

Ingrediente

Cum procedezi

Share

Pași

1
pasul

Tăiem varza fideluță.

2
pasul

Încingem două, trei linguri de ulei într-o oală și huștiuliuc cu scărița afumată.

3
pasul

Rumenim câteva minute, apoi o scoatem pe o farfurie.

4
pasul

În aceeași oala, adăugăm ceapa tocată și călim puțin la foc mic, apoi huștiuliuc cu morcovii și îi înmuiem și pe ei olecuțâcă.

5
pasul

Punem niște sare, piper, pasta de ardei, bulionul și mai călim oleacă.

6
pasul

Punem treptat varza tocată, amestecând continuu, până o terminăm.

7
pasul

Presărăm un strop de sare, punem cimbrul uscat și huștiuliuc cu vinul.

8
pasul

Reducem oleacă vinul și adăugăm un pahar de apă. Deasupra punem costița rumenită.

9
pasul

Aducem oala la fierbere, punem capacul și dăm la cuptor, la 180 grade, minim o oră, până când costița se desprinde de pe os. Verificăm oala și, dacă este cazul, reducem focul la 160 de grade și mai lăsăm în cuptor.

10
pasul

Servim cu mămăligă și ardei iute.

11
pasul

Poftă mare!

tocanita de vitel
altă rețetă
Tocăniță de vițel
cotlet de porc cu gutui
alta rețetă
Cotlet de porc cu gutui și cel sos de cidru

Adaugă comentariu