Ingrediente
-
O varză
-
Niște scăriță afumată tăiată
-
2 cepe de mărime medie, tocate
-
2 morcovi rași
-
Oleacă de pastă de ardei
-
2 linguri de bulion
-
Niște cimbru uscat
-
O jumătate de pahar de vin alb
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Cum procedezi
Pași
1
pasul
|
Tăiem varza fideluță. |
2
pasul
|
Încingem două, trei linguri de ulei într-o oală și huștiuliuc cu scărița afumată. |
3
pasul
|
Rumenim câteva minute, apoi o scoatem pe o farfurie. |
4
pasul
|
În aceeași oala, adăugăm ceapa tocată și călim puțin la foc mic, apoi huștiuliuc cu morcovii și îi înmuiem și pe ei olecuțâcă. |
5
pasul
|
Punem niște sare, piper, pasta de ardei, bulionul și mai călim oleacă. |
6
pasul
|
Punem treptat varza tocată, amestecând continuu, până o terminăm. |
7
pasul
|
Presărăm un strop de sare, punem cimbrul uscat și huștiuliuc cu vinul. |
8
pasul
|
Reducem oleacă vinul și adăugăm un pahar de apă. Deasupra punem costița rumenită. |
9
pasul
|
Aducem oala la fierbere, punem capacul și dăm la cuptor, la 180 grade, minim o oră, până când costița se desprinde de pe os. Verificăm oala și, dacă este cazul, reducem focul la 160 de grade și mai lăsăm în cuptor. |
10
pasul
|
Servim cu mămăligă și ardei iute. |
11
pasul
|
Poftă mare! |